Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Város(sz)építő törekvések

Várhatóan idén tavasszal és nyáron több változással is találkozhatnak a Csorna közterületein járók. Sikeres pályázatnak köszönhetően új pihenőpadokat, hulladéktárolókat helyeznek el a város legforgalmasabb helyein.
Szent István tér: Ivókút kerül a dombormű mellé.
Csorna önkormányzata tavaly májusi ülésén döntött arról, hogy részt vesz a Miniszterelnöki Hivatal a nyugat-dunántúli régió települési összképének javítására kiírt pályázatán.

A beruházás összköltségét 6 millió 600 ezer forintban határozták meg, melyhez az önkormányzat 1 millió 650 ezer forintnyi önrészt elkülönített.

– A bírálóbizottság érdemesnek találta a pályázatot, a fejlesztéshez a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2 millió 500 ezer forintot biztosít.

Az ehhez szükséges önrész kevéssel meghaladja a 833 ezer forintot – közölte a polgármesteri hivatal városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezetője. Stipkovits Tamás azt is elmondta, hogy a támogatás összegének csökkenésével a pályázati cél is módosult: a Szent István téren és a Millenniumi játszótéren, a Premontrei parkban és a Petőfi téri parkban huszonöt új pihenőpadot és kilencven egyedényes hulladékgyűjtőt helyeznek el. Ezenfelül hat információs és két térképtartó táblát is felállítanak.

S bár az egykori artézi kút végleg elapadt, nem marad víz nélkül a Szent István tér. Ugyanezen beruházás keretében ivókutat is felszerelnek a mongol származású képzőművész, Den Barsboldt a bibliai szamáriai asszony alakját idéző, 1995 augusztusában felavatott bronz domborműve mellett. Itt egykoron artézi víz tört a felszínre. A tervek szerint a kivitelezést a jó idő beálltával megkezdik, és a turistaidény kezdetére szeretnék befejezni.

Stipkovits Tamás nem tartja kizártnak, hogy üzembe helyezzék a dombormű előtti szökőkutat is. Ám ehhez még nem rendelkeznek a szükséges anyagiakkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ragaszkodnak az iskolához

Szilsárkányban a végsőkig kitartanak az iskola mellett és mindent megtesznek az intézmény… Tovább olvasom