Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Városszépítésért Podmaniczky-díj

Kováts Csaba, a Kapuvári Városszépítő Egyesület titkára a közelmúltban megyénkből egyedüliként vehette át a Podmaniczky-díjat. Kováts Csaba sokéves lokálpatrióta-tevékenységét ismerték el ezzel az országos kitüntetéssel.
Kováts Csaba, a Kapuvári Városszépítő Egyesület titkára a napokban vette át Ráday Mihálytól a Podmaniczky-díjat a Város- és Faluvédők Szövetsége választmánya jóváhagyásával Kisújszálláson, a szövetség országos találkozóján.

Az 1982-ben alapított, báró Podmaniczky Frigyesről elnevezett díjat szervezetek és magánszemélyek kaphatják meg az épített és a természeti környezet óvásáért, helyreállításáért és karbantartásáért. Idén Kisújszálláson tizenöt díjazott – köztük Kováts Csaba – vehette át értékmentő munkájáért az elismerést.

Kováts Csabától megtudtuk: a Podmaniczky-díj mellett a kisújszállási találkozón vette át Ráday Mihálytól a Kapuvári Városszépítő Egyesület – mint az ország egyik legrégebben alapított egyesülete – megalakulásának 25. évfordulója alkalmából a település természeti és épített környezetének védelme érdekében végzett eredményes munkájáért kiállított díszes emléklapot is.

– Negyedszázada működő egyesületünk megítélésem szerint megtette mindazt, amit egy civil szervezettől a lakosság elvár. Ellenben sikeres csak akkor lehet, ha ebben a kapuváriak közreműködnek, mint ahogy eddig is tapasztaltuk.

„ Minden egyes település művészeti érték, melynek jó híre valamennyiünk számára nagyon fontos, s jövőjét ma kell megalapoznunk."

– A város szeretetét már az óvodában kell megalapozni. A hagyománytisztelet a jövő záloga. Felemelő érzés volt átvenni ezt a kitüntetést. Ám ezzel nemcsak az én, hanem az egyesületünk huszonöt éves tevékenységét is elismerték – mondta befejezésül Kováts Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fergeteges Pántlika-jubileum

A húszéves csornai Pántlika néptáncegyüttes a hétvégén nagyszerű jubileumi műsorral örvendeztette… Tovább olvasom