Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Városi szilveszterek egy-egy millió forintból

Körülbelül egy-egy millió forintba került a rábaközi városokban az év utolsó napján rendezett szilveszter. A főterek takarítása nem jelent külön költséget.
illusztráció
Szilveszter éjszakáján Csornán és Kapuváron is közös óévbúcsúztatóra várták a helybelieket a város vezetői. Afelől érdeklődtünk az önkormányzatoknál, hogy a közös ünnepség mennyivel terhelte meg a települések költségvetését.

Dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző szavai szerint Csornán éjfél előtt és után musicalekből és világslágerekből összeállított műsorral a Győri Nemzeti Színház művészei szórakoztatták a közönséget a polgármesteri hivatal előtt. Ezért a város kétszázezer forintot fizetett, a tűzijáték pedig négyszázezerbe került. Arról már a Kisalföld korábban beszámolt (2002. december 21.), hogy a belváros díszkivilágítása hatszázezer forint volt, ám ezt teljes egészében a helyi vállalkozók finanszírozták.

Kapuváron Borsodi Tamás jegyző adott tájékoztatást. A városban idén fejlesztették a díszkivilágítást, amiért valamivel több mint hétszázezer forintot fizettek. A tűzijáték kétszázötvenezer forintba került, melyhez a vállalkozók is ajánlottak fel támogatást. Kiadást jelentett még az az egy pohár pezsgő, mellyel a Fő térre kilátogató kapuváriakat köszöntötték. Így körülbelül egymillió forintot fordítottak a közös szilveszterre.
Az évbúcsúztató nagy bulik utáni takarítás egyik városban sem jelent többletköltséget, mivel azt az önkormányzat munkatársai végezték el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségvetési szorítások, uniós előkészületek

Négy rábaközi település korábbi ciklusban is hivatalban lévő polgármesterét arra kértük, hogy… Tovább olvasom