Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Városi kölcsönt kap a kistérségi társulás

A csornai önkormányzat ˝segíti ki˝ kölcsönnel a többcélú kistérségi társulást. A Városi Művelődési Központ felújításához szükséges fedezetet biztosítja a város.

A csornai Városi Művelődési Központ felújítására a többcélú kistérség nyert pályázaton támogatást. A Norvég Alaptól 128 millió forintot kapnak a Tudáscentrum kialakítása a Fertő–Hanság Turisztikai Régióban című projekthez. A pályázat azonban utófinanszírozású, a költségeket meg kell előlegezni. A társulásnak azonban nem áll rendelkezésére a projektben felmerült költségek fedezete. A hiányzó összeget, 47 millió forintot Csorna önkormányzata előlegezi meg a kistérségnek. Az erre vonatkozó határozatot keddi, rendkívüli ülésén fogadta el a társulási tanács. Az önkormányzat a kötvényéből pótolja a hiányzó összeget.

A csornai művelődési központot norvég támogatással újítják fel.
A csornai művelődési központot norvég támogatással újítják fel.

A részletekről megállapodást írnak alá a felek. Ebben rögzítik a kölcsön feltételeit. Ezek szerint a pénzt a város több részletben, a kiadások üteméhez igazodva utalja.

A társulás a kölcsönt csak a norvég pályázat megvalósításához használhatja fel. A kistérség, miután megkapta a beruházás támogatását, haladéktalanul visszautalja a város számlájára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasztól 600 milliós kerékpáros-beruházás Kapuváron

Már tartanak a közbeszerzések a Kapuvár és Valla (Wallen) közös, határon átnyúló… Tovább olvasom