Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Városfejlesztési fórum érdeklődők nélkül

Csorna - Ketten érdeklődtek mindössze a csornai önkormányzat által meghirdetett városközpont-fejlesztési fórum iránt. A település vezetői elsősorban vállalkozókat vártak, hogy megbeszélhessék velük az esetleges együttműködést a belváros rekonstrukciójában.
– A mai bizonytalan gazdasági helyzetben a vállalkozók nem mernek befektetni, ráadásul a tőkeerős vállalkozás is kevés – ezt állapították meg a fórum résztvevői. Ezzel is magyarázható, hogy a helyiek nem akarták részletesebben is megismerni a városközpont felújításáról szóló projektet. Az önkormányzat viszont várná a jelentkezőket, hiszen számos területe van a programnak, ahol a vállalkozók kihasználhatnák a lehetőségeket. Elsősorban a művelődési ház felújítása, átépítése után. Ide olyan tevékenységekre gondoltak a tervezők, melyek összhangban vannak a közművelődéssel. Például könyvesbolt, megfelelő színvonalú vendéglátó-, szórakozóhely, népművészeti üzlet.

A megbeszélésen szó esett a csornai artézi kutak megmentéséről is. A városközponton kívül esőkkel egyelőre nem tudnak foglalkozni, de a Szent István térit mindenképpen felújítják, átalakítják. A résztvevők megemlítették, hogy hiányzik a település szolgáltatásai közül egy szálloda. Ötletként a volt községháza átépítése vetődött fel.

Az összejövetel végén a projekt felelősei abban maradtak, hogy személyesen keresik fel az érintett vállalkozókat és kikérik véleményeiket, javaslataikat.

Olvasóink írták

  • 3. Omikron 2008. február 18. 22:19
    „Talán el kellene gondolkodni a város " vezeőinek"hogy az általuk javasolt un.fejlesztés tényleg a város fejlődését szolgálja e.Az általuk javasolt fejlesztések ugyanis nem igazán.A park szabadtéri szinpadát azért rombolták le felujitás helyett, mert nem volt kihasználva.A parkot egyre kisebbre szabják fejllesztés cimén.A Vilmos parkot,ami ugye Ifjusági park volt,mivel a Vilmos park a mai TESCO helyén volt, szintén be akarják épiteni,nehogy már legyen a városban egy kis zöld terület.A műv.házat fel akarják ujitani, könyvesboltot, vendéglátó helyet, népműávészeti boltot tenni bele?Oda jó rendezvények, ifjusági klubb, mozi, szinház való és nem boltok.Az artézi kutat már régen meg kellett volna csinálni, fontosabb lett volna, mint a körforgalom mellé felálitani a sineket, meg az égbenyuló kezeket,melynek szörnyűséges látványa a város szégyene.”
  • 2. sziszifusz 2008. február 16. 11:37
    „A színes csornai magazin már annyit foglalkozott és oly bő terjedelemben adott tájékoztatást városéletünk-képviselőtestületünk tervszerű munkájáról,hogy értelmét vesztette - gondolom - az ilyetén fórum.”
  • 1. Putyilov 2008. február 16. 07:05
    „Arra nem gondoltak a T.Illetékesek,hogy a helyi vállalkozók nem biztos,hogy részt szeretnének venni a megalomán tervek végrehajtásában??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mérgesi polgármester megvédte a becsületét

Mérges - Lezárult a rendőrségi nyomozás, a mérgesi
polgármesteri hivatalban senki nem… Tovább olvasom