Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Várják az öregdiákokat

Szeptembertől többfunkciós intézményként működik a rábacsécsényi általános iskola. A döntés célja az, hogy még vonzóbb legyen a tanoda, esetleg visszatérjenek a szomszédos települések korábban eltávozott tanulói is.
Az utóbbi két évben a rábacsécsényi tanoda sorsa többször foglalkoztatta a helyi közvéleményt. Felröppentek olyan hírek is – főleg a rábaszentmihályi és kisbaboti gyerekek távozása után –, hogy lakat kerülhet az intézményre. Ilyen információt kaptunk az elmúlt hetekben is, ezért megkerestük a település polgármesterét, Kovács Józsefet, aki egyebek mellett kijelentette: „...a körzet vélhetően legjobb adottságokkal rendelkező iskolájának feladásához csak végső esetben nyúlhatunk. Itt még nem tartunk, remélem, nem is fogunk". (Kisalföld, 2003. július 17.)
A polgármester által elmondottakat örömmel nyugtázta Kovács Teodóra, az iskola igazgatója, aki éppen azon fáradozik, hogy vonzó kép alakuljon ki az iskoláról.

– Szeptembertől elkezdjük a művészeti oktatást – tudatta az igazgatónő. – Megteremtjük a zene, a modern tánc, a néptánc, valamint képzőművészeti oktatás feltételeit. Örömömre a szülők mellém álltak. Előzőleg a szigetcsépi iskolában tájékozódtunk, s az ottani igazgató kolléga nagyon jó tapasztalatokról számolt be a többfunkciós intézménnyel kapcsolatban.

Az alkalmazotti közösség, a diákönkormányzat és a fenntartó egyetértett az elképzeléssel, így a pedagógiai programot ennek megfelelően kell elkészíteni.

Kovács Teodóra elmondta: a rábacsécsényi iskolában szinte teljes a szakostanár-ellátás, az első osztálytól kezdve németet tanulnak a gyerekek. Sőt, a rossz anyagi helyzet ellenére a fenntartó azt is biztosítja, hogy a számítástechnikával is megismerkedhessenek a tanulók. Figyelemre méltó eredmények születtek országos és megyei szinten fizikából, magyarból és matematikából.

Rábacsécsényben augusztus 9-re találkozót szerveznek azok számára, akik valaha az iskolába jártak. Felhívásukra eddig már több mint háromszázan jelezték részvételi szándékukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A másfél milliárdban benne van a Rába-csapolás?

Rába Szövetség létrehozásán gondolkodnak a folyó melletti települések vezetői. Reményeik szerint a… Tovább olvasom