Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Várják a gyerekeket pályázati sikerben bízva

Kónyban azokról a településekről fogadnak iskolás gyerekeket, amelyek önkormányzatával korrekt egyezséget tudnak kötni. Ez vonatkozik a tagiskolai formára is. Másokhoz hasonlóan Kóny önkormányzata is a pályázatok sikerében reménykedik. Annál is inkább, mivel Aller Imre polgármester szerint a tervezett fejlesztések megvalósítása kizárólag ezektől függ.
– Két pályázatunk már eredményesen zárult; így vásárolhatunk egy traktort rézsűkaszával, s ezzel meg tudjuk oldani a közterületek gondozását. A támogatás összege 3 millió forint. Azonkívül az Alkotmány utca burkolatának felújítására 3,2 millió forintot nyertünk, ez a költségek ötven százalékának felel meg – közölte Aller Imre, aki azt is elmondta, hogy emellett folyamatosan készítik elő az újabb pályázati anyagokat. Az óvodabővítés dokumentációja már elkészült, előkészítették az iskolafejlesztés, valamint a faluszépítési program második, harmadik ütemének pályázatát és dolgoznak a piackialakítás dokumentációján. Így a kiírás megjelenése után nyomban benyújthatják a pályázatokat.

– Most ugyan nem a munka látványos része zajlik, de a háttértevékenység is elengedhetetlen – tette hozzá a falu vezetője.

Aller Imrétől megtudtuk, hogy szeptembertől a kónyi általános iskola tagintézménye lesz a győrsövényházi iskola és ugyanez lesz a helyzet az óvodák esetében is. A felső tagozatosok Kónyban tanulnak, az alsósok pedig maradhatnak Sövényházán.

– Miközben másutt egyesek már-már harcolnak a gyerekekért, mi úgy döntöttünk, hogy arról a településről fogadunk tanulókat, amelyiknek az önkormányzatával korrekt egyezséget tudunk kötni. Ez vonatkozik a tagiskolai formára is. Például tárgyaltunk Bágyogszováttal is, de velük egyelőre nem sikerült megállapodni – jelentette ki Aller Imre. Végezetül jelezte, hogy iskolájukban szeptembertől a német mellett megkezdődik az angol nyelv oktatása is és szintén a faluval kapcsolatos hír, hogy várhatóan megkezdi működését a helyi vidékfejlesztési iroda.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kmety csornai diadalának ünnepe

A csapatát győzelemre vezető hős honvédtábornok, Kmety György Szent István téren álló szobránál egybegyűltek – főleg általános és középiskolások – előtt a róla elnevezett társaság részéről Kálmán Gyula mondott emlékbeszédet. Tovább olvasom