Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Varázslat a disznóólban? - 500 malacot loptak el Kónyból

Egyelőre mindenki számára rejtély, hogyan tudták a több száz disznót észrevétlenül eltüntetni.
Ötszáznál is több malacot loptak el a közelmúltban egy kónyi sertéstelepről. A rendőrség nyomoz, a tulajdonost tízmillió forintot is meghaladó kár érte. A Kisalföld megkereste a cég vezetőjét, aki nem kívánt nyilatkozni.

A Kisalföld két évvel ezelőtt már írt a most kifosztott telepről. Akkor azért, mert a kónyiak arra panaszkodtak, hogy orrfacsaró bűz terjeng a faluban, mely az ottani disznóktól ered.

Információink szerint a sertéstelepről már korábban is tűntek el jószágok.

A mostani, több mint ötszáz darabot természetesen nem egyszerre vihették el, hiszen ahhoz komoly „felvonulásra" lett volna szükség. Úgy tudjuk, apránként, kisebb tételekben lopták ki a malacokat a 85-ös főút mellett található gazdaságból. A területen működik biztonsági kamera és dolgozik éjjeliőr. Nappal is mindig van valaki, aki felügyel az állatokra. A helybeliek éppen emiatt nem értik, hogyan tudták a több száz disznót észrevétlenül eltüntetni.

Annyi kiderült, hogy alapos helyismerettel rendelkezhettek. Nem egy ólból vitték el ugyanis az összes állatot, hanem kisebb tételekben szinte valamennyit megdézsmálták. Két évvel ezelőtti írásunkban a tulajdonos elmondta: 500 kocát és azok szaporulatait tartják Kónyban.

A megyei rendőr-főkapitányságtól kapott tájékoztatás szerint a Csornai Rendőrkapitányság indított lopás gyanújával eljárást az ügyben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári húsgyár - A szaúdi tulajdonosok nagyok közé emelnék az üzemet

Tovább olvasom