Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Váratlanul ment el

Elhunyt Pájer Imre, a Csornai Nevelési és Oktatási Központ igazgatója, a megye ismert és elismert helytörténésze, néprajzos, a város közéletének kiemelkedő alakja. Megannyi kiadvány, tanulmány, monográfia, helytörténeti munka szerzője, kiadója.

Pájer Imre alapító-főszerkesztője volt a városi televíziónak, a Csornai Csatornának is. A szerkesztőségben ismerkedtünk meg majd húsz évvel ezelőtt. Jó volt vele együtt dolgozni, sokat tanulhattunk tőle. Minden érdekelte, fotózás, filmezés, számítástechnika. Vezette a honismereti táborokat, megszerkesztette a Csornai Múzeumot bemutató CD-t, könyvet írt Csorna múltjáról és feldolgozta számos megyebeli település történetét, internetre szerkesztette a Rábaköz helytörténetét. Dolgozott a Csukás-iskolában, a Csornai Múzeumban, 2003-ban került a csornai önkormányzati oktatási intézmények élére. Betegségről sosem beszélt, mindig jókedvű volt, váratlanul ért halálhíre. Pótolhatatlan veszteség érte a várost, a Rábaközt. Imre munkáiban, tanítványaiban él tovább. Nyugodjon békében.

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több száz vásárló várta

Csütörtökön reggel nyolc órakor megnyílt a Tesco csornai áruháza. A vásárlók érdeklődését jelzi, hogy már a nyitás előtt hosszú sor kígyózott a bejárat előtt. Nyolc órára pedig megtelt autókkal a parkoló. Az elsők „tescós" pólót és egyéb ajándékokat kaptak. Balogh Zoltán, az új áruház igazgatója köszöntötte a vállalat 71. hipermarketjének vásárlóit. Tovább olvasom