Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 19°C | 30°C Még több cikk.

Váratlan kiadásokkal változott a költségvetés Csornán

Több ponton módosította a képviselő-testület Csorna költségvetését. A legnagyobb, 66 milliós tétel a szociális központ ˝kiesése˝ volt.


Csorna képviselő-testülete legutóbbi ülésén módosította a város költségvetését. Időközben jelentkező kiadásokat építettek be, illetve a Szociális és Gyermekjóléti Központ pénzügyeit „szavazták ki" a büdzséből. Utóbbi intézkedésre azért volt szükség, mert a központ a feladatait a kistérségi társuláson keresztül látja el. A költségvetés bevételi és kiadási oldalát is egyaránt 66,1 millió forinttal érinti a változás.

A képviselő-testület a költségvetés változásairól szavazott legutóbbi ülésén.
A képviselő-testület a költségvetés változásairól szavazott legutóbbi ülésén.

Hozzájárultak a képviselők, hogy a polgármesteri hivatal pénzügyi osztálya beszerezze az adatkezelő rendszeréhez szükséges bővítéseket. Ez 2,1 millió forintba kerül. Beépítették a büdzsébe az óvodai dolgozók bérfejlesztéséhez szükséges 6,2 millió forintot is.

Önkormányzati bérlakás felújításához is szükség van fedezetre. A döntés értelmében a Botond utcában 200 ezer, a Szent István téren 400 ezer forintot fordítanak ilyen célra. Téma volt a temetői parkolófelújítás kérdése is. Itt a kiadott összeg nem, csupán a helyszín változott. Eredetileg ugyanis arról volt szó, hogy a Szent Antal-temetőnél teszik rendbe a parkolót, ám ott a Jószív kft. beruházása miatt várhatóan a parkolási rend is módosul majd. Ezért inkább az Őrangyal-temetőnél lévő területet építették ki, aszfaltozták és kövezték le.

A termál áramdíjának biztosítására 3 millió forintot hagytak jóvá, a termálárok tisztítására pedig 1,3 milliót. Utóbbira a környezetvédelmi hatóság kötelezte az önkormányzatot. Az alapfokú néptánciskolában a közelmúltban érintésvédelmi felülvizsgálat volt. A hibák javítására 95 ezer forintot szavazott meg a testület. 500 ezer forinttal terheli meg a költségvetést a múlt heti lomtalanítás. A zöldhulladék elszállítását is megrendelte az önkormányzat a szolgáltatótól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A keleti frontra emlékeztek Kapuváron

A második világháború keleti frontján harcoló magyar katonákra emlékeztek az elmúlt hétvégén… Tovább olvasom