Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Vandál pusztítás a csornai parkban

Négyszázezer forintnyi kárt okoztak azok a vandálok, akik öt padot összetörtek, kettőt pedig elloptak Csornán a Szent István téri parkban.
Ismét vandál kezek „dolgoztak" csütörtökön éjjel Csornán a Szent István téri parkban. „Áldásos munkájuk" rövid leltára: öt összetört és két ellopott pad, hét eltűnt szemeteskuka és zsákra való szemét. A kár körülbelül négyszázezer forint, amit a város amúgy is szűkös költségvetéséből kell megtéríteni.

A jelenségre Horváth János Zoltánné önkormányzati képviselő, a parkgondozásért felelős vállalkozó hívta fel a Kisalföld figyelmét. Mint mondta, feltételezése szerint 16–18 éves diákok vezetik le így fölös energiájukat.

– Rendszeresen előfordul, hogy feldúlják a virágágyakat, ellopják az örökzöldeket, de ezek azért pótolhatók – tartott leltárt a közelmúlt történéseiről Horváth János Zoltánné. – Csütörtökön éjszaka viszont már olyan komoly kárt csináltak, ami súlyos százezreket jelent Csorna költségvetésének.

Egy-egy pad kihelyezése ugyanis hatvanezer, a szemetes- edény pedig huszonhétezer forintba kerül. A képviselő-vállalkozó szerint csak összefogással lehet a vandalizmust megállítani.

– Ha a parkban sétáló felnőttek randalírozó fiatalokkal találkoznak, ne szégyelljenek rájuk szólni. Tervezzük kamerák felszerelését is a Szent István téren, amelyeknek talán visszatartó hatásuk lesz – jegyezte meg.
A csornai közterületeken sajnos gyakran pusztítanak vandál kezek. Idén februárban a Premontrei park belső, boltíves, díszített téglából készült kapuját rongálták meg. Júniusban a művelődési központ virágládáit tették tönkre, néhány nappal később pedig szintén a Szent István téri padok estek áldozatul a vandáloknak, illetve ezzel egy időben az európai uniós zászlót tépték szét és „taposták földbe".

Katona László, a Csornai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezető-helyettese érdeklődésünkre elmondta: csornai jelenségről van szó, mivel a környékbeli falvakból nem érkezett bejelentés hasonló ügyben. A rendőrség a rongálások miatt kiemelt figyelmet fordít a közterületekre, az elkövetőkkel szemben – amennyiben kézre kerülnek – a körülményektől függően indítanak eljárást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitelepítés gázömlés miatt

Gázömlés miatt több száz embert kitelepítettek és közel ezer ember kényszerült átmenetileg szüneteltetni a munkát csütörtökön a kapuvári ipartelepen, ahol egy munkagép elszakított egy nagynyomású gázvezetéket. Tovább olvasom