Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Van munka a megváltozott munkaképességűeknek

Kapuvár - A rehabilitációs járulék terhére felvett munkaerő miatt idén nagyobb a munkaerő-vándorlás a kapuvári Kéz-Mű kft.-nél.

A faipari részlegen hosszú távra is van munka, a varroda is hónapokra előre tervezhet. Még vennének fel dolgozót.

Érdekes kettősséggel kell szembenéznie Horváth Juditnak, a kapuvári Kéz-Mű Nonprofit Közhasznú Kft. nemrég beosztásában meghosszabbított vezetőjének. Ahogy a képviselő-testület előtt elhangzott minapi beszámolójából kiderült, a cégnek amellett, hogy üzleti tervét gazdaságilag megalapozottan kell teljesítenie, legfőbb profilja a Kapuvár és környéke megváltozott munkaképességű lakosainak minél nagyobb arányú foglalkoztatása.

A cég létszáma jelenleg 35–37 dolgozó (ebből 30 megváltozott munkaképességű). Az idén felerősödött fluktuációt a rehabilitációs keret terhére a kapuvári intézményekben is bevezetett foglalkoztatás jelenti. A kft. nemrég közhasznú társaságból alakult át, ám a társasági forma változása sem pályázataikat, sem meglévő szerződéseiket nem érintette.

Kéz-Mű kft.: A biztos rendelésállománynak köszönhetően napjainkban is várják a munkatársakat.
Kéz-Mű kft.: A biztos rendelésállománynak köszönhetően napjainkban is várják a munkatársakat.

Utóbbiakról szólva Horváth Judit elmondta, legnagyobb megrendelése a faipari részlegnek van, ahol 10–15 ember dolgozik. A tavalyi év utolsó harmadától szinte teljes kapacitással, bérmunkában.

– Az idei év végéig van szerződésünk és biztatóan tekinthetek a jövő év elé is – tette hozzá az ügyvezető igazgató. Több hónapra elegendő megrendeléssel dolgozik a helyi varroda is, ahova az ügyvezető szerint több megváltozott munkaképességű nőt vettek fel. Ebben a részlegben elsősorban saját termékekre építenek, éppen ezért az értékesítés, a piackutatás is több munkát, ráfordítást kíván. Horváth Judit beszámolójában megjegyezte, nagyobb marketingtevékenységet a saját termék nem bír el.

– Hónapok óta biztos alapokon dolgozhat a tíz főt foglalkoztató szereldénk is – mondta az ügyvezető. A részlegbe még fogyatékkal élő női munkaerőt keresnek, emellett piaci részesedésüket is fokoznák. Ahogy a Kéz-Mű kft. ügyvezetője hangsúlyozta, ez utóbbin és a faipari részlegen lenne még munkaerő-felvétel, ám hangsúlyozta, a kistérségben jelenleg nincs olyan felmérés, ami a megváltozott munkaképességű emberek adatait tartalmazná.

– Mindemellett nagyon jó a kapcsolatunk a helyi munkaügyi kirendeltséggel, de hozzá kell tennem, például a csornai halláskárosodottak szövetsége is közvetített hozzánk munkatársakat – jelentette ki Horváth Judit. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességű kistérségi lakosok előtt mindig nyitva áll a kft. kapuja.

Olvasóink írták

  • 1. jirzi 2010. június 10. 19:52
    „Végre valahol embert keresnek .Gratula.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bőnyieken segítenek a csornaiak

A csornai önkormányzat pénzzel és gyűjtéssel próbál segíteni a bőnyi árvízkárosultaknak. A… Tovább olvasom