Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Van lehetőség a turizmusban

A Gartai Népfőiskola európai uniós felkészítő előadás-sorozatot szervez. A költségeket pályázati pénzből fedezik. A felnőttképzéssel és a falusi turizmus lehetőségeivel ismerteti meg az érdeklődőket az az előadás-sorozat, melyet a Gartai Népfőiskola szervez Magyarország uniós csatlakozásának jegyében.
Degovics István
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán kétszázezer forintot nyertek a programok költségeire. Degovics István, a népfőiskola elnökének közlése szerint céljuk, hogy a közvéleményt valós ismeretek közvetítésével tereljék a helyes irányba az EU-val kapcsolatban.
– Helyi és országosan is elismert szakemberek tartanak nálunk előadásokat, a csornai Csukás-iskola tanárai például már a pályázat elkészítésében is sokat segítettek – mondta Degovics István. – Egy-egy alkalommal két-három előadás hangzik el a falusi turizmus rábaközi és hansági lehetőségeiről, valamint a felnőttképzés alternatív foglalkozási formáiról térségünkben. A sorozat tegnap már elkezdődött és egészen áprilisig tart.

Az előadásokon szó lesz a falusi vendéglátásról, az öko-, a gyógy- és vadászturizmusról, a falusi vendéglátók képzéséről, illetve a sportturizmusban rejlő lehetőségekről.
A felnőttképzéshez kapcsolódó előadásokon a népfőiskola hallgatói megismerhetik a hagyományőrző kézművesmesterségek szakmai képzését, a gyógynövénytermesztés titkait, az ökogazdálkodás fortélyait és a mezőgazdasági vállalkozások működését. Szó lesz az agrármarketingről, a kistermelők piaci lehetőségeiről és a már uniós országok agrártevékenységéről, a kinti tapasztalatokról.
A népfőiskola hétfőnként várja az érdeklődőket a gartai egyházközség kultúrtermében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A drog elért Csornára

Az elmúlt tanévben felmérést végeztek a csornai iskolákban. A kábítószerezéssel kapcsolatos adatok… Tovább olvasom