Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Változások a szociális ellátásban Csornán

Jelentősen átalakult március elsejétől a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere.

Ahogyan azt megírtuk, elválasztották a segélyezéssel kapcsolatos állami és önkormányzati feladatokat.

A járási hivatalhoz került az aktív korúak ellátásának megállapítása, ám a kérelmek továbbra is benyújthatók a polgármesteri hivatalokban, illetve a kormányablakoknál és a járási hivataloknál. Ezen belül kétféle ellátástípust állapítanak meg. Egyik a foglalkoztatást helyettesítő támogatás. Nem változik sem feltételrendszere, sem havi összege. Az érintetteknek továbbra is a járási hivatal munkaügyi kirendeltségével kell együttműködniük.

Az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás új ellátás. A rendszeres szociális segély március elsejétől ebben a formában már nem lesz része a szociális ellátórendszernek, az eddigi jogosultságot a jegyzőknek felül kell vizsgálniuk. Helyette az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatást vezették be.

Az ügyfelek részére a járási hivatalok heti rendszerességgel, ügysegédi jelenléttel biztosítanak ügyintézési lehetőséget az illetékességi területükhöz tartozó szinte minden településen. További részletes információért, tanácsadásért a járási hivatalok, a kormányablakok, okmányirodák, polgármesteri hivatalok ügyintézőihez és az ügysegédekhez fordulhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyköveti egyeztetés

Bécsben, a magyar nagykövetségen járt a közelmúltban Major András. Tovább olvasom