Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 7°C Még több cikk.

Válságban is fejlesztettek

A gazdasági válság fokozottan érzékeltette hatását a járműiparban. A kereslet visszaesett, számos kereskedés tönkrement. Köztük nagymúltú szalonok is kénytelenek voltak bezárni kapuikat.
 
A válság hatása természetesen érintette az Autentik cégcsoportot is. A cégvezetés folyamatosan kereste a megoldást, hogyan lehetne a lehető legkisebb veszteséggel, ám a szolgáltatások színvonalából nem engedve elkerülni a negatív hatásokat. A körülmények lépésre kényszerítették a cégcsoportot és vezetői úgy döntöttek: előre menekülnek. Azaz, fejlesztenek.

Ehhez a döntéshez az addig eltelt tizenöt év eredményei, tapasztalatai adták meg az alapot. 2008-ban, a válság kitörése után közvetlenül nyílt meg a győri szalon. Két év múlva Sopronban is megvetették lábukat. 1993 és 2010 között az Autentik közel húszezer új és nyolcezer használt járművet értékesített. Az új szalonok megnyitása, az "előre menekülés" tehát tudatos és megfontolt döntések voltak. Úgy érezték, a mélypontról akkor tudnak elindulni, ha több lábon állnak. Ezt a célt szolgálta az is, hogy továbbra is a megszokott minőséget, szakértelmet, garanciát nyújtják partnereiknek, vásárlóiknak.

Mint később kiderült, döntésük helyes volt. Úgy tűnik, a gazdaság kifelé halad a válságból és a nehéz éveket azok élték túl és szenvedték el a legkisebb "sérüléseket", akik felkészülten várták a nehézségeket. Az Autentik is ezek közé a cégek közé tartozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

I. Rábaközi Autókiállítás és Vásár Csornán - Galéria

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első Rábaközi Autókiállítást és Vásárt Csornán az… Tovább olvasom