Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Valóra vált a szanyi kisfiú álma

Olvasóink segítségének köszönhetően saját televíziója van Szanyban Péterkének. Az asztmás kisfiú nagy álmát olvasóink váltották valóra.
A Kisalföld február 14-i számában a szanyi Molnár Petike nagy vágyával ismerkedhettek meg olvasóink. Az asztmás kisfiú egy tévéről álmodozott, melyben kedvenc meséit nézheti. Szülei azonban nincsenek olyan anyagi körülmények között, hogy egy új készüléket vásárolhassanak, mivel Péter anyukája és kishúga is beteges, így rengeteg pénzük megy el gyógyszerre. Cikkünk megjelenése után röviddel Péterke már saját színes tévéjén nézhette kedvenceit. Olvasóink segítettek.
Kis ruhák, könyvek, videokazetták, gyümölcs és sok-sok játék érkezett az elmúlt néhány napban Szanyba Molnárékhoz. Televíziót többen ajánlottak fel a családnak, és kaptak automata mosógépet is.
– Nagyon rendesek az emberek – mondja Molnár Jánosné. – Szinte egyfolytában csörgött a telefon, és mindenki felajánlotta segítségét, így lett tévénk is, sőt, kettő. Egyik este már ágyban voltunk, amikor csöngettek. Egy házaspár állt az ajtóban, és egy nagy dobozt hoztak befelé. Mikor kibontottuk, láttuk, hogy egy vadonatúj tévé van a dobozban, mégpedig videóval egybeépített. Persze nem akartuk elfogadni, a férjemmel együtt tiltakoztunk, hogy ez túl nagy érték. De azt mondták, fogadjuk csak el nyugodtan, mert ez semmiség. Képzelhetik, hogy örült a kisfiam, azóta is naponta elő kell venni neki és simogatja, nézegeti, mert beüzemelni még nem tudtuk.

Egykori falubelije is segített

Molnárék kaptak egyéb ajándékokat is. Egy csornai tanítónő például gyermekei kinőtt, de még egészen új ruháit küldte el egy nagy zsákban, és rengeteg játékot is csomagolt Péterkének és Hajninak. Egy szintén csornai nyugdíjas automata mosógépet vitt Szanyba és nagy volt a meglepetés, amikor Molnárnében egykori falubelijére ismert az adományozó. – Jó helyre ment a mosógép – jegyezte meg ekkor halkan.
Mások is jelentkeztek. A szanyi kábeltelevízió üzemeltetője felajánlotta, hogy elengedi Molnáréknak az előfizetési díjat és a Máltai Szeretetszolgálat is igyekezett enyhíteni a nehéz sorsú család sorsán. Egy győri kárpitos a bútoraik felújítását vállalta, valakitől pedig egy régi számítógépet is kapott a kis Péter.
„ Nagyon hálás vagyok, mert nem gondoltam, hogy ennyien hallják meg kérésünket és ennyi jó embernek esik meg rajtunk a szíve. Mindenkinek köszönöm a segítséget, mert ezzel az én beteg kisfiamnak szereztek boldogságot és örömet."

Kapcsolódó cikk >>
Egy televízió kellene, sok mesével

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úgy néz ki, hogy tartalékaik is elfogynak

A babóti önkormányzat szoros költségvetést kénytelen készíteni erre az évre. Fejlesztésre szinte nem… Tovább olvasom