Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Vállalkozói tanácsok Csukás-diákoknak

Német vállalkozó adott tanácsokat nemrégiben magyar diákoknak a Csukás-iskolában. Arról beszélt, milyen képzettségekkel, képesítésekkel növelik esélyeiket a munkaerőpiacon.
A D. A. Roth Kft. német tulajdonú vállalkozás, 1996 óta működik Csornán. Jelenleg mintegy 45 alkalmazottat foglalkoztat. Anyacége Németországban, a Pforzheim melletti Kelternben tevékenykedik. Az elmúlt években szoros kapcsolat alakult ki a vállalkozás és a helyi Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola között.

Nemrégiben Wolfgang Nonnenmann, a németországi anyacég képviselője tartott előadást az iskola végzőseinek, Esélyek és szükségszerűségek a munka világában címmel mondta el tapasztalatait. Világszerte ismert és elismert magyarok példájával érzékeltette, milyen készségek és képességek megszerzése szükséges a szakmai életben a sikerek eléréséhez.

Hangsúlyozta a nyelvtudás, az informatikai ismeretek egyre növekvő szerepét, az élethosszig tartó tanulás fontosságát. Előadása második felében részletesen bemutatta a D. A. Roth Kft. termékpalettáját, fotókkal illusztrálva a gyártási folyamatokat. Mint kiderült, kezdetben a cég csak szövetkompenzátorokat gyártott. Ezek csak kézi munkával készülnek, a legfontosabb követelmény a munka során a pontosság és a tiszta munkavégzés.

Pár éve kezdődött meg a csornai üzemben a nemesacél hullámtömlők gyártása. A cég ezen termékeit az autóiparban, valamint nagy sebességű vonatokban alkalmazzák.

A cég legújabb, bevezetés alatt álló termékcsoportját a nemesacél kompenzátorok képezik. Ezeket a németországi anyacégnél egyáltalán nem, csak a csornai üzemben készítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges égi jelenség Csorna felett - Fotó

Kedden délután háromnegyed ötkor fotózta le az alábbi égi jelenséget olvasó-tudósítónk. Ön szerint… Tovább olvasom