Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Valamennyi útjuk mellett kerékpárút is épül a biztonságért

Szany - Kerékpárutat adtak át a közelmúltban Szanyban. Alig végeztek a beruházással, máris újabb szakasz építését tervezik a község vezetői. Valamennyi jelentősebb útjuk mellett bicikliút is lesz.
Szanyban 29 millió forintból ismét kerékpárutat építettek. Így a falun átvezető balatoni útnak már felét követi bicikliút is. A község vezetői most az újabb szakasz megépítését tervezik. Németh Gergely polgármestertől megtudtuk: az elképzelések szerint Szany főbb útvonalai mentén készülne el a kerékpárút, összesen hét kilométer.

A regionális fejlesztési tanácstól pályázaton nyert 26,5 millió, illetve az önerőként biztosított 2,5 millió forintból finanszírozták a munkákat. A Táncsics utcától a Szabadság utcáig készült el a szakasz. A Szanyon áthaladó balatoni út négy kilométeres, jelenleg mellette két kilométeres a kerékpárút. Ha a szanyiak további tervei valóra válnak, rövidesen közel hét kilométeres szakaszon lehet biztonságosan biciklizni.

Az utcán: Felvételünkön Horváth Kornél és Horváth Márkó.
Az utcán: Felvételünkön Horváth Kornél és Horváth Márkó.

– Most készülnek a tervek és a költségvetés, ezért pontos összegekről még nem tudok beszámolni – mondta Németh Gergely. – Pápa felé készülne el a kerékpárút, aztán a községet összekötnék ily módon Rábaszentandrással is. Vág felé szintén megépítjük a kerékpárutat. Decemberig kell elkészítenünk a pályázatot.

A szanyi polgármester hozzátette: az északi iparterületet már 2003-ban összekötötték a faluval. Ehhez készült el idén az újabb szakasz. A beruházást indokolja a nagy átmenő forgalom is, Szanyon ugyanis naponta kétezer jármű halad keresztül. Ez a tény Németh Gergely szerint pozitívan befolyásolta pályázatukat. A községvezető úgy véli, az önkormányzat felkészült a kivitelezésre, a szükséges önerő rendelkezésre áll. A pályázat elbírálóin múlik a szanyiak sikere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába: Nem szennyeznek tovább az osztrákok?

Rába folyó - Tovább javulhat a Rába vízminősége, miután megkezdték a feldbachi bőrgyárakban az új… Tovább olvasom