Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Vakok a babaházban

Figyelmesen simogatva ismerkedett a minap a babaház apró lakóival, hangulatos részleteivel a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének egy lelkes csoportja.
Az elmúlt hónapokban többek között megnézték – ők így mondják! – Munkácsy Mihály klasszikus alkotásait, a „Degas-tól Picassóig" című kiállítást, rendszeresen kirándulni járnak a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének tagjai. A minap egy lelkes csoportjuk Enesén járt a GySEV és a helyi önkormányzat támogatásával kibővült-megújult babaházban, ahol Podmaniczky Miklósné Marika kedves és megindult köszöntője mellett több mint ezer „lakó", számos hangulatos jelenet, no meg illatos kalács és habos kávé várta őket.

A látásukban sérült vendégek finom érintéssel, a parányi részleteket is végigtapintva ismerkedtek a különleges gyűjteménnyel. A Győrből és környékéről, Mosonmagyaróvár és Csorna környékéről, Sopronból és környékéről érkezett látogatók lelkesen fedezték fel a mosolygós kéményseprőt, a nyelvét öltögető suszterinast, a fátylas mennyasszonyt és a babavilághoz méretezett kicsi bútorokat, berendezési tárgyakat, babakocsikat.

A győri Reiderné Horváth Izabella férjével együtt ismerkedett az enesei babaház apró világával. Fotó: Krizsán Csaba
A győri Reiderné Horváth Izabella férjével együtt ismerkedett az enesei babaház apró világával. Fotó: Krizsán Csaba


– Mindent a kezemmel látok. Azért is jöttem örömmel, mert nekem nagyon kedvesek a babák. Gyerekkoromban sokat játszottam velük, sok-sok ruhát varrtam, öltöztettem őket. Volt egy kedvencem, az Erzsi baba, akit aztán egy kis „baleset" ért: megnyírták a fiúk. Valakinek odaadtam, most már bánom – mesélte a győri Reiderné Horváth Izabella, akihez kifogyhatatlan derűvel mosolygó férje, Sándor is csatlakozott.

– Nem érdemes a bajokon sopánkodni. Rágódni azon, hogy csak a világ töredéke a miénk, mert ez így nem is igaz. Ha folyton ezzel foglalkoznék, akkor előbb-utóbb tönkretenném magam, ehelyett amíg lehet, próbálok vidáman élni, ha folyton romlik a látásom, akkor is.

A csoport Szentendrére is ellátogatott, ahol a Kovács Margit Múzeumot és a Ferenczy család művészi hagyatékát nézték meg, majd utána a győri Rippl-Rónai kiállításra készülnek.

Olvasóink írták

  • 1. kataa49 2010. június 02. 14:22
    „A napokban jártam én is Enesén és megcsodáltam a Babaházat! Se leírni, se lefotózni, de még videózni is képtelenség, ezt látni és érezni kell. Csodálatos és gratulálok Marikának és Kedves férjének is, akinek az óra gyűjteménye káprázatos.
    Szeretettel gondolok vissza:Katalin”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyarapodás hitelek nélkül

Hitel felvétele nélkül, pályázati és saját forrásokból fejleszt a kisfaludi önkormányzat. Tovább olvasom