Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Vágon a fűtést cserélik olcsóbbra

A rábaközi falvakban kevés pénz jut az iskolák, óvodák felújítására, fejlesztésére. A nyári, szinte kötelező karbantartáson kívül nem tudnak nagyobb beruházást finanszírozni az önkormányzatok.

A térség legtöbb óvodájában, így Rábacsécsényben, Egyeden, Jobaházán és Vágon idén nyáron csak a szokásos, évenkénti festésre futja. A fertőtlenítő meszelésen kívül nagyobb beruházást a bősárkányi óvoda tervez: a padozatot cserélik ki az épületben. Ezenkívül Szalay Imre polgármester elmondta, hogy az iskolában öltöző és vizesblokk kialakítását tervezik.

Más településeken is terveznek kisebb fejlesztéseket.

– Az óvodát tavaly újítottuk fel, idén a nagy ipari elszívót szereljük fel a konyhába – válaszolta érdeklődésünkre Páli polgármestere, Póczik András. Zöld Péter szilsárkányi polgármestertől megtudtuk, a falu az elsők között volt, ahol egységesítették az óvodát és a bölcsődét.

– Egy hiányzó feltétel van, a vizesblokk felújítása, ezt a nyár folyamán elvégezzük – jegyezte meg. Rábacsécsényben az egész iskolát kimeszeltetik önerőből.

– A mellékhelyiségeket és a folyosót ezenkívül teljesen felújítjuk, különösebb támogatás nélkül. A helyben működő Molnár János Egyesület az adók egy százalékából befolyt összeggel segíti az intézményt – fejtette ki Kovács Teodóra polgármester. A vági általános iskolában a sportpálya labdafogó hálóját teszik rendbe. Nagyobb fejlesztés lesz a gázfűtés kiváltása vegyes tüzelésű kazánra.

– Régi terve ez az önkormányzatnak, a költséghatékonyság miatt van szükség a beruházásra – indokolta a település polgármestere, Pálfi Imre.
Kevés pénzből kisebb felújítások az oktatási intézményekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentjánosbogarak Bágyogszováton

Idén a település is házigazdája volt a Szentjánosbogár tábornak. Tovább olvasom