Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Vág: Templomfelújítás hetvenöt év után

Befejeződött a vági templomnak és környékének felújítása. A hét évig tartó munka több mint tizenötmillió forintba került. A megszépült Isten házát a hét végén dr. Pápai Lajos megyés püspök ünnepélyes szentmise keretében áldotta meg.

A vági templom 1728-ban épült, száz évvel később átépítették és megnagyobbították. Utolsó renoválása 1927-ben volt, s az elmúlt hetvenöt évben csak kisebb javítások voltak az épületen.
1996-ban Ács Lajos kanonok kezdeményezésére kezdődött meg a templom felújítása, ami most befejeződött. 1996-ban a  tető és a torony újult meg, és rézcsatorna került a templomra. A következő évben kicserélték a villanyvezetékeket, majd dupla szigetelést kaptak az ablakok. Kétezerben a düledező kerítés helyett kovácsoltvas kerítést emeltek, majd az orgonát újították fel. Idén megtörtént a templom teljes festése.

A vasárnapi ünnepi szentmisén Molnár László, az egyházközség vezetője köszönte a felújításért juttatott erkölcsi és anyagi támogatást. Dr. Pápai Lajos megyés püspök áldotta meg a vágiak templomát. Ács Lajos kanonok is köszönetét tolmácsolta, s elmondta: minden adományozó nevét márványtáblán örökítik meg a templom előcsarnokában. A kanonok külön kiemelte a püspökség segítségét, s a Gasztonyi testvérek adományait, valamint a Dózsa termelőszövetkezet és a helyi önkormányzat támogatását. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem eladó a húsgyár

A sertéstermelők csütörtöki döntése és a Ringa értesítése után Tóth Ervin, a Ringa rt.… Tovább olvasom