Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Vadászokat avattak Szanyban

Tóth Imre plébános celebrálásával, Hubertus-misével vette kezdetét az idei vadásznap Szanyban.
Tóth Imre plébános celebrálásával, Hubertus-misével vette kezdetét az idei vadásznap Szanyban. A Szent Anna-kápolnánál megtartott ünnepélyes megnyitó előtt a plébános a Szent István-i ünnepről és a magyarság összetartozásáról beszélt. Benedek Fülöp, a földművelésügyi minisztérium államtitkára az új kenyér ünnepén a földből élőkhöz szólt, ahogy mondta: tisztelet a betakarítóknak. Hangsúlyozta, a hetedik szanyi vadásznap méltán szolgálja a magyar vadászat ügyét.

Ezzel kapcsolatban dr. Nahlik András, a megyei vadászkamara elnöke kijelentette, a vadászok társadalmi megítélése hazánkban is romlik, de ez nem csak magyarországi jelenség. A külföldi radikális állatvédő szervezetek átgondolatlan stratégiája rányomja bélyegét a hazai közvéleményre. A reputáció javítása össztársadalmi érdek, hiszen az állatállomány gondozása nemcsak hobbi, de fontos része a természet védelmének is.

Az új vadászokat prof. dr. Faragó András, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora avatta fel. Beszédében hangsúlyozta, a szakma egyik letéteményese a soproni intézmény. A nevezetes nap alkalmából kiosztották a szakma kitüntetéseit. A Hubertus-kereszt arany fokozatát kapta dr. Tóth József, Varga Gyula és id. Németh Gyula. Magyar Vadászatért Érdeméremben dr. Szammer Károly és Tóth Jenő részesült.
A vadászhimnusz eléneklése után Szany központjában szabadprogramokkal folytatódott a hetedik megyei vadásznap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárják a mihályi kastélyt

A mihályiak ismét a Dőry-kastély sorsáért aggódnak. A bérlő felmondta a szerződést, az épület várhatóan a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalhoz kerül. Pap Lajosné polgármester, ahogy korábban, most is mindent elkövet, hogy faluja büszkesége ne kerüljön „lakat alá". Az intézkedéssel ugyanis helybeli családok maradhatnak kenyérkereset nélkül. Tovább olvasom