Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Üvegház épül pályázati pénzből

Pályázati pénzből üvegház készül Csornán, az Arany János Óvoda, Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat szakiskolai részlegében.
Az idei tanévben hetvenkét fiatal tanul a csornai Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Pedagógiai Szakszolgálat szakiskolai részlegében.

– A kilencedik és tizedik osztályban az előkészítő szakon vesznek részt a diákok. A tizenegyedik osztálytól kezdve négy szakmában – fémtömegcikkgyártónak, parkgondozónak, varrómunkásnak és sütőipari munkásnak – képezzük őket. Örömünkre a parkgondozó-tanulók létszáma a mostani tanévben jelentősen nőtt. Ezért is fontos, hogy sikeres pályázatainknak köszönhetően korszerű kerti szerszámokat, kisgépeket és üvegházat tudtunk vásárolni.

Kovács János úgy vélte, az emberek egyre igényesebbek, ezért a jövőben mind nagyobb szerepük lesz azoknak, akik értenek a lakókörnyezet kialakításához. Ugyanakkor ezeknek a fiataloknak – akik sajátos nevelést igényelnek – lehetőségük nyílik arra, hogy nem a társadalom segítségére kell hagyatkozniuk, hanem maguk is képesek lesznek önállóan dolgozni. Kovács János elmondta: a diákok nagy része együttműködési megállapodás alapján különböző gazdálkodó egységeknél gyakorolhatja a szakmai fogásokat. A parkgondozó tanulók pedig a városi parkokban és a környékbeli településeken tevékenykednek szakoktatók irányításával. Tanulmányaik befejeztével pedig szakvizsgát tesznek.

Az igazgatóhelyettes megjegyezte: egyre több lehetőségük van a végzett fiataloknak az elhelyezkedésre. Elsősorban ott, ahol a gyakorlati időt töltötték.

Gyopáros Alpár, az intézmény pályázati referense kifejtette: minden lehetőséget igyekeznek kihasználni a források előteremtésére.
– Az említett üvegház az elmúlt évi, Oktatási Minisztériumhoz benyújtott sikeres pályázat eredménye – mondta Gyopáros Alpár.

– Ezt megelőzően korszerű eszközök beszerzésére pályáztunk és együttesen hárommillió forintot nyertünk. 2004 és 2006 között negyvennégy pályázatot nyújtottunk be, 18 millió forint igénnyel. Eddig 8 milliót kaptunk, de 11 millió forint összértékben újabb pályázatok előkészítését végezzük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelöltek híján nem lesz új testület

Október 1-jén 135 polgármesterjelöltre lehet voksolni a Rábaköz 59 községében. A legtöbben Barbacson, Rábacsécsényben és Pásztoriban vállalták a megmérettetést, hatan-hatan. Beledben öt polgármesterjelölt adta le a szükséges kopogtatócédulákat. Tizenkilenc faluban nem lesz verseny, hiszen ennyiben csupán egy jelöltre lehet szavazni. Tovább olvasom