Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Útlezárásokkal nem lehet utat építeni

Kapuvár - Tegnap hirdették ki hivatalosan a kapuvári angiológiai rehabilitációs központ közel nyolcszázmilliós pályázatának eredményét. Molnár Csaba államtitkár Kapuváron kijelentette, Csorna addig nem lesz eredményes a hasonló pályázatokon, amíg a politikai csatározásokat nem rendezik.
Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára, Hámori György polgármester és dr. Benedek Zoltán igazgató főorvos jelenlétében, sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a kormány hivatalosan is megerősítette a kapuvári angiológiai fejlesztésekre megnyert pályázat elnyerését. A közel nyolcszázmilliós fejlesztési pénz mellé a város már megnyert egy hasonló nagyságrendű pályázatot, melyből a járóbeteg-ellátó központot fejlesztik. A város polgármestere kijelentette: Kapuvár történetének legnagyobb beruházása alkalmat ad arra, hogy végre megalapozzák a város fejlődését, melyet a gyógyturizmusban képzelnek el. Hámori György szerint a szerződések megkötése után kezdődhetnek a munkálatok. A másfél milliárdos fejlesztések vélhetően 2010 tavaszára fejeződnek be.

Molnár Csaba (balról) Hámori György polgármesterrel a kapuvári fejlesztésekről tárgyalt.
Molnár Csaba (balról) Hámori György polgármesterrel a kapuvári fejlesztésekről tárgyalt.

A sajtótájékoztatón Molnár Csaba államtitkár úgy vélte: a kapuváriak megnyert másfél milliárdja az összefogás eredménye. – A város vezetői az aktív ellátás megszűnése után nem dugták homokba a fejüket, hanem azonnal a megoldásokat keresték – jelentette ki. Hozzátette, hogy mindezt pártpolitikától függetlenül valósították meg. Ez utóbbival kapcsolatban Molnár Csaba hangsúlyozta, míg kórházat építeni vagy menteni nem lehet sztrájkokkal, addig utakat építeni sem lehet félpályás lezárásokkal. Kijelentette, az állami pénz megvan ugyan a csornai elkerülőre, de a megvalósítás vélhetően addig várat magára, míg a csornai politika két oldala nem egyezik meg egymással. – Láttunk már példát az összefogásra Csornán is, gondolok itt a Széchenyi-iskola megnyert pályázatára, ahol a város polgármestere és a szocialista képviselő közösen értek el eredményt– mondta az államtitkár. Úgy vélte, a városi közmegegyezés azonnal lehetővé tenné az elkerülőút építésének felgyorsítását. – Az enesei elkerülőnél nem voltak pártpolitikai csatározások, meg is épül 2010 környékén. Ám a csornai szakasz folyamatosan pártviták részét képezi, noha a kormány már 2007 elején döntött ennek finanszírozásáról. Nem mennydörögni kell polgármestereknek és alpolgármestereknek például Csornán, hogy miért nem épül az út, hanem tenni kellene érte – fogalmazott. 

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. Csornai lakos 2008. október 15. 00:14
  „Hmmm... Az ország előtt még lehet mentegetőzni ("Enese-i elkerülő már épül, ami segít Csornán is..."), sok év tétlenség után másra mutogatni ("Csornán politikai csatározások vannak, és gátolják az elkerülő utat..."), de ahogy a hozzászólásoktöbbségéből is látszik, a csornaiak már nem lehet átvágni. Már réges rég átlátnak a szitán.

  Nevetséges... (mint minden politikai témájú hír az esti Híradókban)
  és szomorú is.

  Elgondolkodtató, vajon Hofi ma milyen darabokat adna elő? Én azt tippelem, mármeg sem próbálná fokozni, kész kabarét csinálnak így is... A kommunista időben legalább próbálták leplepzni, hogy csak a sajátjaiknak csepegtetnek...”
 • 46. e/ 2008. október 14. 21:19
  „azonnali újabb útlezárást!!!! jó lenne, ha a kedves "lakósssság" is aktívabban venne részt, sőt a vállalkozók is.”
 • 45. mik-mak 2008. október 14. 20:36
  „Gabesz11 ! Köszönöm a kedves jelzőidet. Tudod én még olyan világban lettem felnőtt amikor a tizparancsolatot megtanultuk és asszerint is éltünk,nem másoltuk a vallást és hirdettük magunkat polgári keresztény szellemiségű emberek csoportjának. Kérlek olvasd újra a bibliát és ne mocskold embertársadat.”
 • 44. Szélsőbalos uszító csőcselék! 2008. október 14. 18:40
  „Hazugságokból se lehet ám semmit építeni elvtársak!”
 • 43. Gabesz11 2008. október 13. 21:50
  „Látom népszerű ez a cikk. Azt hiszem, hogy Molnár Csaba az Úr jelzőt elhagynám, eme nyilatkozatával kinyitotta a kést a csornai emberek zsebében. Az elmúlt néhány napban beszéltem sok emberrel a "mi csabink" nyilatkozatáról. Hát a legenyhébb kifejezés a hajas fejbőrön található bogárra utalt. Ezért kár volt, magára bőszítette az embereket és azt hiszem a helyi kommunisták sem lettek népszerübbek. Talán egyszer örökre kiűzhetjük őket a városból, a megyéból és talán az országból is.”
 • 42. George 2008. október 13. 20:01
  „Látom ez a cikk még mindig sikeres a hozzászólók tekintetében.
  Valóban: építse meg csorna az elkerülőt "saját" erőből, majd tegye ki mindenhova a 3,5 T táblát a teherkocsiknak. Az elkerülőn meg szedjen sorompós útdíjat. Megtehetné, mert magánút. Máshol is van ilyen.(pl: Nagy Britannia M6) Még mindig olcsóbb lenne, mintha osztráknak mennének.
  punktum.......
  Ja! A város szélén meg ki lenne téve néhány fotó száz méterről láthatóan a figurákat Wanted címen, hogy ki itt belépsz hagyj fel minden reményt........
  8:)”
 • 41. obi 2008. október 13. 17:16
  „"Igen,obi, ez tipikus, inkább eltoljuk magunktól a magyarázatnak még a lehetőségét"

  Mit magyarázzak meg, te szerencsétlen? Vedd már észre magadat! Kívülről ismerem az összes bértollnok érveit és nagyon unom, hogy magyaráznom kell folyamatosan a magától értetődőt!
  Amúgy meg "zodjoska"-nak van igaza... Égeted itt magad, pedig senki nem kért rá. Tereled a szót Molnár Csaba bicskanyitogató nyilatkozatáról, de nekem úgy tűnik, hogy nem igazán jött össze...
  ENNYI!”
 • 40. Kritikus 2008. október 13. 12:52
  „Csabinak es partjanak majd ezzel kell elszamolnia....
  Utolso mondat a cikkböl: Magyarorszagnak van az EGESZ Europai Unioban a legnagyobb allamhaztartasi hianya...

  http://www.orf.at/
  Nach Island nun auch Ungarn in Bedrängnis

  In der Finanzkrise ist nach Island nun auch Ungarn in Bedrängnis geraten.
  ...........
  Ungarn hat mit 5,5 Prozent des BIP bezogen auf 2007 das größte Haushaltsdefizit innerhalb der gesamten EU.”
 • 39. zodjoska 2008. október 13. 12:35
  „P. mester!

  Ezt te sem gondolod komolyan, hogy az öszödi beszéd "igazságbeszéd," és mindenki az elhíresült kiragadott idézetek alapján teljesen félreértelmezi?

  Szánalmas vagy. És persze egyben tudatosan tereled a témát. Ez a fórum arról szól, hogy mi az emberek véleménye az Államtiktár Úr nyilatkozatáról, illetve a cikkben írtakról. Egyelőre úgy tűnik, túlnyomó többség pofátlan hazugságnak tartja.

  Qeu hozzászólása tartalmazza a probléma lényegét, és egyben röviden, de velősen lerántja a leplet a hatalmas hazugságról. Az önkormányzatnak nincs hatásköre (pénze, beleszólása stb.) az elkerülő útra. És kiváncsian várom, hogy valaki felmutassa azt a határozatot, ami a politikai csatározások miatt akadályt gördített az elkerülő elé, vagy azt az előterjesztést, ami a politikai csaták miatt nem ment át. Ennnyi”
 • 38. Orso 2008. október 13. 10:19
  „Akkor tehát mindez azt jelenti, hogy a csornaiak tehetnek arról, hogy nincs elkerülő útjuk? Na neee...
  Egyébként ahogy én ismerem az elkeseredés mértékét, akár saját kezükkel is felépítenék a csornaiak most már azt az átkozott utat, és én ugyan nem vagyok csornai, de még segítenék is nekik. Akkor aztán nem lenne kifogás, egymásra mutogatás. Max. jól megbüntetnék őket engedély nélküli építkezésért... Pfffff.”
 • 37. csornai 2008. október 13. 10:08
  „Molnár te szégyentelen”
 • 36. P. mester 2008. október 12. 19:55
  „Igen,obi, ez tipikus, inkább eltoljuk magunktól a magyarázatnak még a lehetőségét is, hátha kibuknak a pokróc alól érvelésünk logikai bukfencei - de azért kiváncsi lettem volna a te szövegértelmezésedre”
 • 35. obi 2008. október 12. 17:36
  „OFF

  Akinek ezt magyarázni kell, az reménytelen eset... (Vagy pedig egzisztenciálisan elkötelezettje ennek a bűnbandának...)

  ON”
 • 34. P. mester 2008. október 12. 15:49
  „No obi,

  homályosíts fel, miről szól, lécci-lécci.”
 • 33. pan.cser 2008. október 12. 15:16
  „A csornai átmenő forgalom nem helyi gond, hanem országos, sőt nemzetközi. Erre járnak észak-dél irányban Horvátország Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Lengyelország közúti árufivarozói. Vagyis ezt nem a csornaiaknak kéne intézni, hanem az EU megfelelő alapjaibó kellene hozzá pénzt teremteni az érintett országok támogatásával. Ilyen aspektusból az államtitkár véleménye ugyancsak dilettáns. Áder úr ilyen oldalról megvilágítva a dolgot lendíthetne egyet az ügyön.”
 • 32. obi 2008. október 12. 12:55
  „Utoljára P. mesternek...
  Igen, ismerem az öszödi beszéd EGÉSZÉT és elképesztőnek tartom, hogy egyesek (úgy tűnik nekem, hogy te is) igazságbeszédnek tartod, miközben minden ép erkölcsi érzékkel rendelkező ember tudja, hogy miről szól az a beszéd és a napvilágra kerülését követően minek kellett volna következnie (lemondásnak). Ezt a Lajtán túl nem kéne magyarázni még egy óvodásnak sem...de itt még az (ál)entellektüell (P.) mesterek is szemrebbenés nélkül mondják a feketére azt, hogy fehér. Nagyapámat idézhetném "Ti dógotok..."
  Csakhogy (legkésőbb) 2010-ben a sok hazudozónak (az ilyen seggdugasz Molnár Csabáknak is) el kell majd számolniuk az ország (mindenféle értelemben vett) lezüllesztéséről!”
 • 31. P. mester 2008. október 12. 11:32
  „Nedves Obi!

  Ha azt írod, nem a témához szóltam hozzá, akkor vedd figyelembe az előttem lévő hozzászolást - lehet hogy már este volt, vagy nemtudommi, hogy takaréklángon égjen fejedben a gyertyaláng, de nem baj, én nem haraom.

  Aztán nekem ide gyűjtheted az összes rohadtnemzetvesztőgyurcsányos idézetet, de megintcsak fölhívnám a figyelmed arra, ami úgy látszik meghaladta a te szövegértelmezési képességeidet: pontosan arról írtam, hogy egy részletet, ha kiragadsz a kontetusból, megváltozik a mondat értelme. Pontosan a szövegmontázs minden manipulációs technikának az alapa. Épp erről pofáztam volt, de nem baj, hogy ilyen remekül fölfogtad. Ha vennéd a fáradtságot, és elolvasnád az Őszödi beszéd egészét (hangsúlyozom egészét - remélem vágod, mit jelent e szó), akkor meglehetősen érdekes, permanens prekoncepciódhoz nem illeszkedő megállapításokra bukkannál. De hát ugye könnyebb a megszokott panelokat magunk előtt görgetni, mint arra használni az agyunkat, amire gyárilag tervezték: gondolkodni.

  Végül: természetesen ATV-fan vagyok, merthogy bináris logikádból következően aki nem fideszes, az már biztos, hogy kommunista. Tertia non datur, ugyebár, okostojás?”
 • 30. hajas69 2008. október 12. 11:19
  „Tiszta szívből gratulálok a kapuváriaknak.Látjátok csornaiak így is lehet. Üzenem a csornai polgármesternek és a nagyokos képviselőinek üljenek autóba és kocsikázzanak át Kapuvárra néhány jó ötletért.Ott ugyanis elkezdődött valami.
  Ha őszinte akarok lenni kicsit savanyú a szőlő.Nekünk itt Csornán miért nem így alakul a jövőnk?Nekik már van ipari parkjuk(benne üzemekkel) ,igényes termáljuk,indulhat a gyógyturizmus,áramlik az okosan visszaforgatható tőke.
  Talán ez azért van,mert akik a sorsunkról döntenek lekezelőek,nagyképűek és elfelejtették honnan is jöttek.Igaz továbbá az,hogy ők itt már csak látogatók,nem itt élnek.Nekik mi csak ugródeszka voltunk,a nagypolitikai törekvéseikben.Onnan Budapestről meg már le se szarnak bennünket (és ne gondoljátok ,hogy csak a baloldaliak ilyenek)
  Amúgy ettől a Molnár gyerektől nekem is felfordul a gyomrom.Eddig semmit nem tett a városáért,csak kioktatta azt a nagy eszével.
  Ennyit várhatunk tőlük és nem többet.Ezért meg szégyelljék ők magukat!!!”
 • 29. pan.cser 2008. október 12. 08:21
  „Nézem a fényképet. Az államtitkár beállása, arcvonáasai gesztusai egy lekezelő, nagyképű majom jellemre utalnak, akinak vajmi kevés tapasztalata lehet az életről. Nem véletlen jutott a magas polcra a penészes befőttek közé! Hűséges végrajtó, aki azt képzeli amit ők akarnak jó, csak hát a hülye nép nem akarja megérteni a lényeget.”
 • 28. Gabesz11 2008. október 11. 23:40
  „mik-mak -nak --- Te most vagy a piros nyakkendős hülyegyerek vagy, esetleg rokona, vagy a barátja. Bár ha a barátja lennél, akkor biztosan tudnád, hogy eme lény mit is hirdet, hogy miből él, -. ... éjjel, ...este, meg reggel. Tudnék mesélni az elvtársról. Egyébiránt sajnos nem ő az első, aki leszarja az elkerülő út ügyét. Mármint nem Molnár Csaba az első úgynevezett politikus. Áder Jani kedves volt csornai "barátunk" úgyanígy leszarta az egészet. Pedig volt 4 év, amikor tehetett volna sokat. A baj csak az volt, hogy éppen Papp elvtárs regnált és hát ő komcsinak nem akart segíteni, az a tízezer ember meg kinek fontos, a lényeg - Papp alatt ne legyen útépítés. No a harmadik díszpéldány Papp demiszes elvtárs. No comment, - megéri ő is a pénzét. Ja, hogy az elkerülő útról szóló Áderes felvetésről nem is szavazott? - ja - ennyit számítunk neki, csornai emberek. Oszt ano meg megígérték a Megyóvel a város közepén, hogy 2006-ban út lesz. Aztán megígérte mi Jóskánk a Bartók Béla utcai embereknek, hogy 2007-ben elkezdik az útépítést. Aztán megígérték, hogy 2010-ben elkezdik. LÁRIFÁRI, DEHOGY KEZDIK AZ ÉPÍTKEZÉST. EZEK KOMMUNISTÁK.Ők így hárman pedig legyenek a büszkeségeink. Üljön arcunkra mosoly, ha szembejönnek az utcán. Legyünk kedvesek velük, hisz ők városunk mintapéldányai. Vagy köpjünk legalább egy nagyot, ha meglátjuk őket.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a bürokrácia, hanem a feladatok nőnek

Kapuvár - Növekvő ügyiratszám mellett jónak minősítették a polgármesteri hivatal ügyfélforgalmi… Tovább olvasom