Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Úthibákat okoznak a kamionok

Úthibákat, nyomvályúkat okoznak Csorna belterületén a 86-os főúton áthaladó kamionok.

Akár a közlekedés biztonságát is veszélyeztethetik azok az úgynevezett nyomvályúk, amelyek Csorna belterületén a 86-os főút Bartók Béla úti szakaszát csúfítják.

Óvatosan kell vezetnie annak, aki keresztezni akarja Csornán a Bartók Béla utat – amely a 86-os főút része –, vagy szeretne lekanyarodni róla, netán egy előzésbe kezdene. Az úttesten   mély – helyenként 10–12 centiméteres –, úgynevezett nyomvályúk alakultak ki.

Széles László alezredes, a Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője kifejtette: az út vályúszerű mélyedései a nagy teherjármű-forgalom miatt keletkeztek. Ezek elsősorban előzéseknél rendkívül veszélyessé teszik a közlekedést, mivel a hirtelen visszatéréskor megdobják a gépkocsit és ezért főleg a tapasztalatlan járművezetők kerülnek nehéz helyzetbe. Ugyancsak veszélyes lehet a közlekedés esős időben, amikor a nyomokban megáll a víz és a járművek úgymond a „vízen futnak".

– Elsősorban azért nem történik gyakrabban közlekedési baleset ezen a szakaszon, mert éppen a megelőzés miatt gyakrabban  mérjük a sebességet, illetve a járművek torlódása is gátolja a gyorshajtást – tette hozzá Széles alezredes.

Ezek után joggal vetődik fel: vajon várható-e, hogy a közeljövőben megjavítják a szóban forgó útszakaszt? A kérdéssel Wimmer Józsefhez, a megyei állami közútkezelő kht. főmérnökéhez fordultunk.
– Erre az évre ütemeztük be a Bartók Béla út felújítását a 85-ös főúttól a vasútig – válaszolta Wimmer József. A főmérnök azt is elmondta, hogy a munkát várhatóan július-augusztus táján kezdik meg, mivel le kell folytatni a közbeszerzési eljárást. A kiírást hamarosan közzéteszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enese várja az elnyert pénzeket

Egy esztendeje tagja hazánk az Európai Uniónak. A települések vezetői egy évvel korábban bizakodtak és uniós forrásokat reméltek a csatlakozás nyomán. Játszótérépítés, intézményfelújítás, eszközbeszerzés és rendezvények szervezése szerepelt többek között azon tervek között, amelyeket brüsszeli támogatásokból szerettek volna megvalósítani. Tovább olvasom