Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Útfelújítások zajlanak 1600 méteren

Csorna - Csornán idén összesen több mint 26 millió forint jut útfelújításra, emellett több mint 18 millió forintért végeznek karbantartást.
Csornán folyik az önkormányzati utak felújítása. Ám az anyagiak ezen a téren is határt szabnak az igényeknek. A városban ugyanis sokkal több út „megérett" a felújításra, javításra, mint ahánynak a rendbetétele lehetséges lesz.

– Idén az elmúlt évihez hasonló hosszban végeztünk útfelújítást a városban. Tavaly körülbelül 1700 folyómétert tettünk rendbe, idén közel 1600 métert sikerül felújítani – válaszolta érdeklődésünkre Gyopáros Alpár alpolgármester. Az önkormányzat a következő utcák útjainak felújítását végeztette, illetve végezteti el 2007-ben: az Egerfa utca teljes hosszában, az Erkel Ferenc utca Egerfa és Kakukk utca közötti szakasza, Damjanich utca, Erzsébet királyné utca szervizútja, a Mátyás király utca Soproni út és Petőfi utca közötti szakasza. Idén összesen több mint 26 millió forint jut útfelújításra, emellett több mint 18 millió forintért végeznek karbantartást.

– Több akadály is nehezítette a dolgunkat – tette hozzá az alpolgármester. – A város költségvetése a központi megszorítások miatt eleve nehezebb helyzetben van a tavalyihoz képest. Ugyanakkor több, 2006-ban elvégzett munka egy részét is az ez évi büdzsé terhére kellett kifizetni. Így a Liszt Ferenc utcát, a kis-csornai szervizutat és a Páva utcát. Ráadásul a Regionális Fejlesztési Tanácstól idén a múlt évi támogatási összeg felét sem kaptuk meg. Ennek ellenére erőn felül teljesítve, a legrosszabb állapotban lévő útjainkat a lehető legjobb minőségben újíttatjuk fel, és ettől a gyakorlattól jövőre sem térünk el – nyilatkozta Gyopáros Alpár.

Haszonits József
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hanyszél Derby és Rábaközi Vágta

Farád - A második Hanyszél Derby fogathajtó versenyre készül a farádi Rábaközi Lovas Klub. A lovasok… Tovább olvasom