Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Útfelújítások és remények pályázatból

Csorna - A Patak utca és a Soproni utcai szervizút – Patak utca és benzinkút közti része – burkolatának felújítására nyert támogatást a csornai önkormányzat. A Toldi utca második ütemére pályázatot nyújt be a város. Mindhárom szakaszra ráfér a rekonstrukció.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács nyolcmillió forinttal támogatja a Patak utca és a szervizút felújítását. Az önkormányzat pályázatában tízmillió forintot igényelt, ezért a képviselő-testület úgy döntött, önerőként ennyivel többet biztosít a beruházáshoz. A műszaki tartalmát a terveknek változatlanul hagyták. A kivitelezés becsült költsége 25,8 millió forint, amihez így 17,8 milliót Csorna tesz hozzá. A közbeszerzési eljárást megindította a város, keresik a kivitelezőt.

A Toldi utca egy részét – a Jázmin utca és a Sport utca között – már korábban felújíttatta az önkormányzat. A burkolat az elhagyott szakaszon is igen megviselt állapotban van. Időszerű lenne a rendbetétele. A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett, belterületi utak fejlesztése támogatására kiírt pályázatra most reagál a csornai önkormányzat. A programban megfogalmazott céloknak megfelelően a Toldi utca burkolatának korszerűsítésére, felújítására, megerősítésére és az útberuházáshoz kapcsolódó közlekedésbiztonság növelését szolgáló fejlesztések támogatására nyújt be pályázatot a település. A kivitelezés során átépítenék a Toldi, a Szeder és az Egerfa utca kereszteződését is. A projekt összköltsége 98,9 millió forint. Az elnyerhető támogatás összege 74,1 millió, az önrész 24,7 millió forint. Az egyfordulós pályázat elbírálása 2009 decemberében várható. Így siker esetén 2010-ben indíthatják a munkát.Olvasóink írták

  • 2. tettes 2009. szeptember 07. 18:35
    „Ne sziszegj,räfér.A hibäkat az ott lako´k javi´tgatjäk.Hajrä”
  • 1. Mátyásfeketeserege 2009. szeptember 07. 13:36
    „Azért szerintem a soproni úti szervízutnak nincsen semmi bajja. A Rét utcára jobban ráférne a felújítás mert ott mikor esik még közlekedni sem lehet...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományőrzők fesztiválja

Kétnapos fesztivált rendeztek hagyományőrző egyesületek részére a Dél-dunántúli Bogyiszlón. A Rábaközt szanyi, szili, vitnyédi és kapuvári egyesületek képviselték.
Tovább olvasom