Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Útfelújítás önerőből: évente egy utcát tesznek rendbe

Önerőből újította fel a Ságvári Endre utca burkolatát a dénesfai önkormányzat. 6,2 millió forintot költöttek a beruházásra. A községvezetők úgy tervezik, minden évben egy-egy utcát tesznek rendbe.

Korábban az volt az álláspont Dénesfán, hogy amíg a szennyvízcsatorna el nem készül, nem költenek az utakra. Takács Lajos polgármester most elmondta: megváltozott véleményük, nem várnak a csatornára. Az utakat igyekeznek rendbe tenni.

– Sokáig vártunk, figyeltük a pályázatokat, de már nem reménykedünk – magyarázta döntésüket a polgármester. – Több százmilliós építkezésbe nem vághatunk bele egyedül és a helyieket sem terhelhetjük. Idősebb dénesfaiak jegyezték meg: az ő hatvan-hetvenezer forintos nyugdíjukra ne alapozzuk a kivitelezést és a fenntartást se.

Az önkormányzat az útépítéshez sem vett igénybe pályázati támogatást. Takács Lajos szerint azért, mert nem volt rá lehetőségük.

A Ságvári Endre utca volt az első az útfelújítási programban.
A Ságvári Endre utca volt az első az útfelújítási programban.


– A körjegyzőség egy munkatársának feladata a pályázatfigyelés. Azonnal értesülnénk tehát, ha számunkra kedvező kiírás lenne. Mivel ilyennel nem találkoztunk, magunk vágtunk neki. Háromszázötvenöt méternyi szakasz kapott aszfaltburkolatot a több mint hatmillió forintból. A Ságvári a leghosszabb utcánk és ez volt a legrosszabb állapotban is. A felújítás során a padka és a vízelvezetés megoldására az út két oldalán vízelvezető árok épül. Az ingatlanok elé a bejárás biztosítása érdekében átereszek kerültek.

A polgármester hozzátette: másfél millió forinttal kevesebbe került volna a fejlesztés, ha az önkormányzatok visszaigényelhetnék az áfát.
– Ha a kormány meglépné, hogy a kisközségeket ne terhelje az áfa mértéke, jelentősen javulnának az esélyeink. Ez megint olyan intézkedés lenne, ami nem kerülne az államnak sokba, de jelentősen segítene a vidéki települések anyagi helyzetén – fogalmazott Takács Lajos.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Záradékkal írja alá a média- szerződést a polgármester

Turi György továbbra sem ért egyet a csornai önkormányzat médiaszerződésével, de aláírja a… Tovább olvasom