Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Útépítésre kell a hetvenmillió forint hitel

Hetvenmillió forint fejlesztési hitelt vesz fel a kapuvári önkormányzat. A pénzt útépítésre, -felújításra költik. A kölcsön törlesztésére egyéves haladékot szeretnének.
Hetvenmilliós fejlesztési hitel felvételéről döntöttek hétfői ülésükön a kapuvári képviselők. A város pályázatot ír ki, melyen a legkedvezőbb feltételeket kínáló pénzintézetet szeretnék megtalálni. A plénum támogatta a szakmunkásképző kérelmét, így az iskolában várhatóan a 2006–2007-es tanévben beindulhat a vendéglátó-ipari szakmunkások képzése.

A kapuvári önkormányzat ebben az évben több mint hetvenmillió forintot szeretne a település úthálózatának fejlesztésére költeni.
A költségvetési rendelet felülvizsgálatakor kiderült, hogy a bevételek nem teljesültek az előzetes várakozás szerint, ezért az útépítést és -felújítást hitelből fedezik.

A pályázati kiírásra beérkezett ajánlatok közül a pénzügyi bizottság választja ki az önkormányzat számára legkedvezőbb feltételeket kínáló pénzintézetet.

Tárgyalta a testület a város rendezési tervének és településfejlesztési koncepciójának módosításait és megállapították, hogy a közelmúltban tartott lakossági fórumon elhangzott vélemények és javaslatok nagy része a tervezetben is visszaköszön.

A tervező cég képviselője úgy nyilatkozott, hogy még két hétig várják az ötleteket, melyeket igyekeznek beépíteni a koncepcióba. Módosította a plénum a parkolókról alkotott rendeletét is. Eszerint újabb fizetőparkolókat alakítanak ki a városban.

Kapuvár zöldterületeiről szóló napirendnél a felszólaló képviselők abban egyeztek meg, hogy a lehetőségek szerint fejleszteni kell a város parkjait, főként a játszóterekre fektetnek nagy hangsúlyt. Céljuk, hogy hamarosan mindenhol az Európai Unióban is elfogadott játékszerek várják a gyerekeket. A külterületi utakkal kapcsolatban úgy döntöttek, hogy bejáráson vizsgálják meg azok állapotát. Biró Péter polgármester úgy tájékoztatta a testületet, hogy száz kilométernél is több mezei utat kell karbantartaniuk, erre a célra a korábbi években egy-egy millió forintot tudtak költeni.

Indulhat az új szak

Fábián Imre, az ipari szakmunkásképző igazgatója azt kérte az önkormányzattól, hogy iskolájukban vendéglátó-ipari képzést indíthassanak. A képviselők a támogatást megadták, így várhatóan már a 2006–2007-es tanévben megkezdik az új szakma oktatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem eladó a húsgyár

A sertéstermelők csütörtöki döntése és a Ringa értesítése után Tóth Ervin, a Ringa rt.… Tovább olvasom