Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Útépítésekről, iskolai ügyekről döntöttek

Intézményirányítói társulást köt a csornai és a pásztori önkormányzat szeptember elsejétől.
Végh Vince
Intézményirányítói társulást köt a csornai és a pásztori önkormányzat. Szerződésük szeptember elsején lép életbe, mely szerint a Széchenyi István Általános Iskola fogadja a vidékről érkező gyerekeket. A községből bejáró tanulók minden kedvezményben részesülnek, amit a helyiek is igénybe vehetnek. Lehetőségük lesz kedvezményes nyári táborozásra, illetve az elsősöknek ingyentankönyv és füzetcsomag is jár.
Hangszerbeszerzésről is döntött a plénum hétfőn. A Kerényi György Művészeti Iskola egy új, Brodmann 150 típusú zongorát vásárol, ami 1 millió 800 ezer forintba kerül. Mivel az intézmény ezt a pénzt egy összegben nem tudja kifizetni, ezért hároméves tartós bérleti szerződést köt a forgalmazóval.

Lezárták a képviselők a belterületi utak felújítási munkáira kiírt közbeszerzési eljárást. A bírálóbizottság javaslatára a három pályázó közül a Swietelsky kft. ajánlatát fogadták el. Határoztak arról is, hogy a beruházáshoz szükséges önrészt kiegészítik a költségvetésben elkülönített céltartalékból. Ezután a polgármesteri hivatal és a városi kincstár irodaszerbeszerzésére érkezett ajánlatok közül választották ki a legjobbakat.

Az önkormányzat sikeresen pályázott a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz a Petőfi utca egy szakaszának felújítására, és közel 5 millió forintos támogatást nyert. A piactér burkolatépítésére és a csapadékvíz elvezetésének megoldására a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adott 8,5 milliót, a belügyminiszter 2,3 milliót. Hétfőn közbeszerzési eljárás indításáról döntöttek, hogy a megfelelő kivitelezőt megtalálják.

A város pályázati támogatással szerette volna az ipari parki, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanon az infrastruktúrát fejleszteni. A regionális fejlesztési tanács azonban nem a kért összeget ítélte meg, ezért a munkálatok műszaki tartalmát csökkenteni kell. A testületi döntés értelmében nem valósul meg a területen többek között a gázrendszer kiépítése, a gravitációs szennyvízvezeték, illetve a feltáróutak csökkentett aszfaltréteggel épülnek meg.

A Petőfi utcaiak régóta várnak

A csornai Petőfi utcában élők régóta várják, hogy lakóhelyük környezetét rendbe tegyék. Most pályázati pénzből megvalósulhat a beruházás. Végh Vince a szomszéd utcában lakik, de naponta kerékpározik a Petőfi utcában is.
– Toldozgatták eddig is a burkolatot, de nem sok eredménnyel, hatalmas gödrök vannak a szakaszon – mondta a nyugdíjas villanyszerelő. – Balesetveszélyes is, főleg esős időben, mint most, hiszen nem lehet látni a buktatókat. Remélem, végre tényleg lesz pénz, hogy rendesen, hosszú időre megcsinálják.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogozó fiatalok Bősárkányban

Kábítószerrel való visszaélés miatt indított eljárást a rendőrség öt bősárkányi fiatal ellen. Tovább olvasom