Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Útépítés favágással, cserjeirtással

Enese és környéke - Bár egyelőre alig látszik, de folyik a 85-ös főút enesei elkerülő szakaszának kivitelezése. Augusztusban már a töltésalapozást is megkezdik.

A megelőző régészeti feltárás után hátramaradt holdbéli táj rendezésével, cserjeirtással és favágással megkezdődött a 85-ös főút enesei elkerülő szakaszának építése – tájékoztatta a Kisalföldet a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Elkészült a kivitelezés ütemterve is, amely várhatóan csütörtökön válik véglegessé. Eszerint a laikus szemlélő számára is látványos munkákra nem kell sokat várni.

A hónap végén már a humuszt szedi le a nyomvonalon a közbeszerzési eljáráson nyertes konzorcium, amelyet a Colas Építő Zrt. és a Lavinamix Építő Kft. alkot. Augusztusban indítják a töltésalapozást, míg a töltésépítés kezdő dátuma szeptember közepe utánra tehető.

Elkezdődött a munka: A kivitelezők már felállították konténereiket Enesén, másfél évig innen fogják irányítani a munkálatokat. Fotó: Krizsán Csaba
Elkezdődött a munka: A kivitelezők már felállították konténereiket Enesén, másfél évig innen fogják irányítani a munkálatokat. Fotó: Krizsán Csaba

A beruházás több meglepetést tartogat az autósoknak. Az egyik ilyen, hogy Rábapatonánál a faluból kivezető út mellé, a Győr felőli oldalra ideiglenesen építenek egy másikat is, amelyre időszakosan át fogják terelni a forgalmat. Így tudják megépíteni az új csomópontot, amely önmagában is érdekes lesz, hiszen egy felüljáró és két körforgalom alkotja. Ezt a megoldást a biztonságosabb közlekedés miatt választották a tervezők.

A terelőútnál az első kapavágás akár a jövő hónapban megtörténhet. Akkor kezdik el a közművezetékek és a gázfogadó állomás kiváltását is.

A 85-ös főút enesei elkerülő szakasza 7 kilométeres lesz és északról kerüli meg a falut. Az áfával együtt 7,2 milliárd forintos költséget az Európai Unió és a magyar állam közösen fizeti. A beruházás 2010 végére készül el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farmerba csomagolt értékek az idei Bilibáncson

Rábapatona - A rábapatonai Bilibáncs a találkozás, a barátság és a hagyományok fesztiválja. Tovább olvasom