Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Utcát nyitnának a betelepülőknek

Molnár János babóti polgármester tervei között egy betelepülőknek nyitandó új utca szerepel. A falu saját erőből fejleszt, a község vezetése nem adósítja el a települést.
– A hulladékos nagyprojekt befejezése, a helyi utak, járdák és középületek felújítása és egy új utca kiépítése szerepel a következő, valamivel több mint három év tervei között – avatott be a négyéves tervekbe a negyedik hivatali ciklusát szolgáló babóti polgármester. Molnár János hangsúlyozta: az új utca nyitása elengedhetetlen feltétele annak, hogy a település lakosságát növeljék és fiatalítsák. – Bízom abban, hogy Kapuvár közelsége növeli a letelepedési kedvet, amihez mi az említett utca kialakításával járulnánk hozzá – mondta a polgármester.

Rövidebb távú tervei között a községháza felújítása is szerepelt, melynek utolsó simításai, a tető cseréje nemrég fejeződött be. Helyi vállalkozók segítettek a temető térkövezésében, jelenleg pedig a kultúrház belső felújításai folynak, ahol festést, burkolást és a vizesblokk felújítását végzik a mesteremberek. Utóbbira csak saját forrást, 1–1,5 millió forintot fordítanak Babóton.

– Nem maradhatnak el az utcák portalanítási munkái sem, elsősorban a Sport utca javítását tartjuk szem előtt, napjainkban épp a vízelvezetési tervezés folyik – tette hozzá Molnár János. Az augusztusi testületi ülés dönt majd a Zöldmező, a Rákóczi és a Táncsics utcák portalanításáról. Az utcák mellett a középületek állagát is javítják, legutóbb a családsegítő iroda és a konyha kapott némi felújítást, melynek – saját erős – költségei nem haladják meg az egymillió forintot.

– Minden helyi fejlesztést megpróbálunk saját erőből megoldani. A költségvetésben addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér, hiszen egyik legfőbb célunk, hogy a települést ne adósítsuk el – jelentette ki Molnár János polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedmilliárdot ígértek, de csak százmilliót kaphatnak?

A csornai Margit Kórházban egyelőre nem tudják, milyen rehabilitációs tevékenységet fejleszthetnek.… Tovább olvasom