Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Utcájuk állapota érdekli legjobban a polgárokat

Kapuvár - A kapuvári lakossági fórum hozzászólásai alapján elmondható, a helyi lakosokat jelenleg utcájuk állapota érdekli a legjobban. A város polgármestere beszélt a rendezvényen az idei eredményekről és a jövőbeni fejlesztésekről. Néhány helybéli a munkahelyteremtést hiányolta.
Hámori György ismertetőjével kezdődött a kapuvári önkormányzat által rendezett lakossági fórum. A város polgármestere kedden este az idei év eredményeiről és a jövőbeni – lehetséges – fejlesztésekről tájékoztatta a több mint félszáz érdeklődőt.

A város első embere szerint változatos évet tudhat maga mögött a rábaközi kisváros. Az év elején bezárták a kórházat, év vége felé pedig megnyerték az angiológiai rehabilitációs központra kiírt, egymilliárdos pályázatot. Hámori György ez utóbbiban és a várhatóan szintén eredményes járóbeteg-centrum pályázatában látja a város jövőbeni kitörési lehetőségeit. Mint mondta: a gyógy- és termálturizmus több munkahelyet is teremthet a városban.

– Nincs más, nagyobb lehetőségünk, mert az ipari befektetők egyelőre nem tolonganak a város kapuinál – tette hozzá. Ám azt kijelentette: több lehetséges befektetővel is tárgyalnak, de ezen megbeszélések eredménye külső körülményektől is függ. Hámori György szerint a nagyobb, egészségügyi pályázatok önrésze erősen korlátozza a város fejlesztési lehetőségeit, többek közt vélhetően le kell mondani az utcák nagymértékű felújításáról.

Minacciné Halász Emma: A külföldi háztulajdonosok nem segítenek a település rendbetételében.

Ez utóbbi ellenére a helybéliek közül többen is a kapuvári utcák állapotát kifogásolták. Számos kifogás érkezett a Vargyas, az Égés utcából, valamint a Rózsa közből is. Utóbbi utca lakója, Preklet András elmondta, a tiltás ellenére olyan nagy az utcabéli átmenő forgalom, hogy az ellehetetleníti az ott lakók közlekedését. A polgármester rendőrségi ellenőrzést ígért. Öntésmajorból Minacciné Halász Emma a helyi szakemberképzésről és a betelepült osztrák lakosok kötelezettségeiről érdeklődött a város vezetésénél. Az öntésmajoriak szerint ugyanis a külföldi háztulajdonosok elhanyagolják teendőiket a település szépítésében.

A Vargyas utcai lakók a környék szórakozóhelyeinek zajterhelését kifogásolták. A polgármester válaszában elmondta: a városháza vásárolt egy zajmérőt, a mérések azonban nem támasztják alá a lakók panaszait. A fórumon többször megszólaló Kiss L. Pál az önkormányzat lehetőségeiről érdeklődött a munkahelyteremtés terén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadvédelmet és kártalanítást szorgalmaznak

Győr-Moson-Sopron - Az M85-ös gyorsforgalmi út építésével kapcsolatban a megyei vadászok is… Tovább olvasom