Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Utcafesztivál és kirakodóvásár Csornán

Gólyalábasok, tűzzsonglőrök, vásári komédiások, bábosok szórakoztatják hétvégén a csornai Országos Utcafesztivál és Kirakodóvásár közönségét. A hétvégén harmadszor rendezik meg Csornán az Országos Utcafesztivált és Kirakodóvásárt.
A program szombaton délelőtt fél tízkor középkori lovagi tornával kezdődik, ami tizenkét óráig tart.

A megnyitót délután fél négykor tartják, ezt vásári bábjáték, illetve fél ötkor a Garabonciás együttes koncertje követi. Fél hatkor kezdődik a „Cirkulisaurus" vásári komédia gólyalábakon. Fél hétkor a Kerekes együttes koncertezik: moldvai
táncházban próbálhatják ki tánctudásukat az érdeklődők. Este negyed kilenckor a Három testőr pikáns változatát tekinthetik meg, negyed tízkor tűzzsonglőrök szórakoztatják a közönséget. A szombati programot a Latin Perspective koncertje zárja.

Vasárnap szintén a lovagi tornáé lesz a délelőtt, délután fél négykor Paprika Jancsi messze jár címmel mutatnak be bábjátékot. Utána gólyalábasok zenés produkciója következik, fél hatkor az Angyalbárányok című vidám mesét adják elő. Este háromnegyed hétkor a Hétrét együttes muzsikál, nyolc órakor A helység kalapácsa című előadást nézhetik meg a látogatók, kilenckor pedig a Világfa című produkciót adják elő a gólyalábasok. Este tíz órakor a Country & Bluegrass együttes koncertjével zárul az utcafesztivál.

Mindkét nap kirakodóvásáron válogathatnak az érdeklődők, a gyerekek középkori gyermekjátékokat próbálhatnak ki, valamint a kézművesjátszóházban gyöngyfűzésre, hímzésre, korongozásra és egyéb népi mesterségek gyakorlására lesz lehetőség. A fesztivál helyszíne a csornai művelődési központ és a premontrei rendház közti tér, a két épület közti autóút, rossz idő esetén a művelődési központ lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elterelés egy a lehetséges megoldások közül

Országgyűlési képviselők kérdezték a szakminisztert a Rába folyó jövőjéről. Persányi Miklós szerint… Tovább olvasom