Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Útban a zenei sikerek felé

A kapuvári Szabó Viktória, az eisenstadti konzervatórium növendéke tizenhét éves, s igazi zenei tehetség. A osztrák koncerttermekben sorra aratja sikereit.
(illusztráció)
Az Eisenstadtban tanuló kapuvári muzsikus Szabó Viktória örömmel újságolta, hogy az utóbbi időben több jelentős esemény is történt szakmai pályáján. Előbb egy iskolatársával adott egész estét betöltő koncertet, s ennek nyomán meghívást kapott egy bécsi hangversenyre is, majd az iskola által szervezett zongoraversenyen második helyezést ért el.
Viki szerint ez az eredmény elég jónak számít, mert a versenyen nála jóval idősebb növendékek is indultak.
– Ezen a versenyen egyszer harmadik, egyszer második lettem, remélem, jövőre én állhatok fel a dobogó legmagasabb fokára – mondta el az ifjú zongorista.
A bécsi koncert is nagy élményt és sikert hozott. A bemutatót a Windischgrätz-villában rendezték. A közönség háromszor is visszatapsolva jutalmazta Viktória játékát.
– A koncert alatt többször elhangzott a „Bravó! Bravó!" kiáltás, ez meglepett, de nagyon örültem neki. A legnagyobb élmény azonban az a közös fellépésünk volt, melyet Martin Jagenbreinnel adtunk. Külön örömöm, hogy a kapuvári gimnáziumból több tanárom is kíváncsi volt a játékomra.
Az eisenstadti főiskolás szeretettel és hálával szólt szüleiről és Bella Gáborné zeneiskolai tanáráról, aki elindította ezen a pályán, felismerve benne a tehetséget. Mostani zongoratanára, Tibor Nemeth is elismerően beszélt Szabó Viktóriáról. Elmondta: a legjobb tanítványok közé tartozik, s bízik benne, hogy sikeres lesz zenei pályája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Santanáék előtt vokálozott

Carlos Santana együttese nemrégiben koncertezett Magyar- országon. A gitárvirtuóz fellépte előtt… Tovább olvasom