Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 21°C | 32°C Még több cikk.

Utakat, pályát építettek Babóton

Kilencmillió forintból számos helyi utat aszfaltoztak le Babóton. A pénzből egy kézi- és kosárlabdapályára is „futotta”.
– A hazai pályázati rendszert tekintve községünk fejlesztéseit igyekszünk évről évre saját forrásokból biztosítani – fogalmazott Molnár János babóti polgármester.

A helyi képviselő-testület erre az évre több utca portalanítását tervezte be a költségvetésbe, így kapott új aszfaltot a Zöldmező, a Rákóczi és a Táncsics utca. A kivitelező a labdarúgópálya mellett egy lealapozott, aszfaltos kézilabdapályát is felépített, melyre a kosárlabdapálya csíkjait is felfestették. Természetesen kosárpalánk is került a pálya szélére. A sportpályákkal kapcsolatban a polgármester megjegyezte, a babóti fiatalok eddig csak az iskola udvarán tudtak sportolni, ám ez a nyári szünetben akadályokba ütközött.

A községvezető az idei babóti terveikről még elmondta, a tél beállta előtt szeretné a belülről teljesen felújított művelődési ház tetejét megjavíttatni. A helyi iskola állami átvételét megelőzően a helyi konyha fűtésrendszerét is leválasztják az oktatási intézményéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakossági fórum Szanyban: a kórházkérdés sínen van, a vasút még betegeskedik

Kórház- és vasútfórumot tartottak csütörtökön Szanyban. A helyieket egészségügyi ellátásuk új… Tovább olvasom