Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Úszómedencét építenének az iskolaudvaron

Az elmúlt választási ciklusban jelentős beruházásokat, fejlesztéseket hajtottak végre Szilban.

Szil önkormányzata az elmúlt négy évben 245 millió forintot fordított fejlesztésre, beruházásra, melynek egyharmada önrész, kétharmada pályázati támogatás. A jelenlegi ciklusban mintegy 300 milliót szeretnének a falu fejlesztésére költeni.

Az elmúlt választási ciklusban jelentős beruházásokat, fejlesztéseket hajtottak végre Szilban. Többek között felújították a faluközpontot, a kultúrházat, a sportöltözőt. Bővítették és szintén felújították az általános iskola Dózsa utcai épületét, világítóberendezést szereltettek a sportpályára.

– Önkormányzati vezetőként az első választási cikluson vagyok túl, s talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy megelégedéssel zártuk ezt az időszakot – vélekedett Lengyel Lajos, az újraválasztott polgármester.

– Azokat az elképzeléseket, amelyeket négy évvel ezelőtt ismertettem, a képviselő-testület és a lakosság segítségével sikerült megvalósítani. De az elkövetkező négy évre is komoly terveink vannak. Intézményeink zavartalan működtetése mellett hasznosítani akarjuk a Város utcai volt iskolaépületet, amelyben idősek és rászorulók otthonát szeretnénk kialakítani.

„Az általános iskola területén egy úszómedence kialakítását tervezzük, hisz Szil környékén ilyen lehetőség nincs a gyerekek számára. Ugyancsak az iskola területén egy magánbefektető teniszpályát alakítana ki. Folytatni akarjuk az iskolarekonstrukciót, ezúttal az Árpád utcai épületszárny kerülne sorra."

Lengyel Lajos polgármester

 – Tavaly vásároltunk egy parasztházat, melyben tájházat alakítunk ki. Terveink között szerepel még a halotthűtő és egy 110 éves kereszt rendbetétele a temetőben, az orvosi rendelő és a községháza tatarozása, a járdák felújításának folytatása – tudtuk meg a polgármestertől.
Lengyel Lajos elmondta: 2004-ben Csorna, Kóny és Szil önkormányzata arról határozott, hogy Kónyban és Szilban alintézménnyel bővítik a Csornai Városi Bölcsődét a területi szintű rugalmas napközbeni ellátás érdekében. Ezért a három település pályázatot nyújtott be, ám támogatást nem kaptak. Ezért újra próbálkoznak, hisz a polgármester szerint szükség lenne bölcsődei ellátásra a faluban.

– Továbbra is arra törekszünk, hogy maximálisan részt vegyünk a többcélú kistérségi társulás munkájában és kihasználjuk a közösség adta lehetőségeket – jegyezte meg Lengyel Lajos, hozzátéve, hogy az elmúlt négy évben 245 millió forintot fordítottak fejlesztésre, beruházásra, melynek egyharmada önrész, kétharmada pályázati támogatás. A jelenlegi ciklusban mintegy 300 milliót szeretnének a falu fejlesztésére költeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közösségi élet fejlesztése az egyik cél

Barátságos emberek laknak a Rába menti kisközségben, Mérgesen. Mind a kilencvenötükkel – merthogy annyian élnek most a faluban – ugyan nem találkoztunk ottjártunkkor, de a lakosság mintegy ötödével sikerült összefutnunk. Hússzállítás volt ugyanis pénteken délelőtt, ezért sokan gyűltek össze a bolt előtt. A bolt és a kocsma amúgy is a község központja, így aki hírt akar hallani, ott érdeklődjön. Tovább olvasom