Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Úszni tanulhatnak az óvodások

Kapuvár - Heti rendszerességgel szoktatják a vízhez a kapuvári óvodásokat. Az akciót szervező alapítvány mellett vállalkozói és szülői segítséget is igénybe vesznek az óvodák.
– A program februári elindítása óta csak jó tapasztalataink vannak – mondta Varga Endréné, a Király-tó Óvoda és Bölcsőde vezetője annak kapcsán, hogy februárban indították el a nagycsoportos óvodás gyermekek vízhez szoktatását a kapuvári Flóra Gyógyfürdőben.

A programot a Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány kezdeményezte, ám csatlakozott hozzá egy helyi vállalkozó, Gál Imre, aki a gyermekek szállítását végzi, és a gyógyfürdő is.

A gyermekek a vízben. A program jó visszhangra talált a szülők körében.
A gyermekek a vízben. A program jó visszhangra talált a szülők körében.


A gyermekek számára Németh Gyuláné és Somogyi Imréné dolgozta ki azt a tíz alkalomra szóló programot, melynek keretében a kicsik először csak megszokják a vízben mozgást, később elsajátítják az úszás alapjait is.

– Mind az alapítvány, mind az óvoda vezetésének határozott elképzelése az, hogy ezt a programot – mely jó visszhangra talált a szülők körében is – hosszú távon is biztos alapokra helyezzük. Ebben számítunk a fürdő segítségére is. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 millió kellene felújításokra Kapuváron

Kapuvár - Az önkormányzati intézmények felújítására mintegy háromszázmillió forintra lenne szükség… Tovább olvasom