Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Urnaterem a templomban

Csorna - Egyebek mellett a temetkezési gyakorlat átalakulása miatt határoztak arról a csornai Jézus Szíve Egyházközség elöljárói, hogy urnatárolókat alakítanak ki a templom épületében.
A régi hittantermeket urnatárolókká alakítják át a csornai Jézus Szíve-templom épületében. A beruházásról még az év elején döntött az egyházközség képviselő-testülete, jelenleg pedig már a befejezéshez közeledik a munka. Természetesen a kivitelezést megelőzte az igények felmérése – sokan jelezték egyetértésüket –, a tervezés, valamint a püspöki jóváhagyás.

– Régi elképzelést valósítunk meg azzal, hogy a templom alsó szintjén az egykor hittanteremnek használt helyiségeket átalakítjuk urnateremnek. Kívülről jól megközelíthető, védett, zárható helyiségekről van szó, amelyek az átalakítás után méltóak lesznek az emberi hamvak elhelyezésére – mondta Németh László plébános.

László atya szerint egyelőre az egyik helyiséget alakítják át és ha szükséges, következhet a másik. A kivitelezés költségei meghaladják a négymillió forintot. Arról, hogy mennyit kell fizetni egy urnahelyért, a következő ülésén dönt az egyházközségi képviselő-testület.

– Átalakulni látszik a temetkezési gyakorlat, mind több a hamvasztás, amellett a temetők lassan betelnek. Ráadásul mostanság a koporsós temetés jóval drágább, mint az urnás. S a hívő ember számára az sem lényegtelen, hogy a hamvak az Isten házán belül lehetnek – tette hozzá az atya azzal a megjegyzéssel, hogy ma már több templomban őrzik az urnákat. Közölte azt is, hogy a Jézus Szíve-templom urnatermét nemcsak az egyházközség tagjai vehetik igénybe, az egész város rendelkezésére áll.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó nélkül a gyógyítás került veszélybe

Csorna - Lehetetlen helyzetbe került a csornai Makray család. Lányuk, Dalma mozgássérült, hetente… Tovább olvasom