Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

Ünnepi szolgálatváltás Kapuváron

Pesztenlehrer Lajos ezredes jelenlétében ünnepélyes szolgálatváltás volt a kapuvári tűzoltóknál.
Kedden ünnepélyes szolgálatváltás zajlott a kapuvári tűzoltóknál. A reggel nyolc órai váltáson részt vett Pesztenlehrer Lajos ezredes, a megyei katasztrófavédelem vezetője. Az ezredes elmondta: évente egy alkalommal a megye minden bázisán részt vesz egy szolgálatváltáson, ahol röviden értékeli az elmúlt évet.

A kapuváriakról megjegyezte: szakmai téren nagyon jól teljesítettek a helyiek. Pesztenlehrer Lajos hozzátette: sajnos ez évben húsz százalékkal emelkedtek a megyei esetszámok. Több mint kétezer-háromszáz vonulásuk volt a tűzoltóknak, ebből több mint nyolcszáz tűzeset. Egyre több a műszaki mentés az utakon (idén háromszáznál több) és a sok tavaszi csapadék is több munkát kívánt a kollégáktól. A megyei vezető kiemelte: az országos szakmai sportversenyeken előkelő helyen végeztek a megye tűzoltói, ezért dicséret illeti a kapuváriakat is. A jövő évi tervekről szólva elmondta: kiemelt figyelmet fordítanak a nagy kereskedelmi láncok ellenőrzésére.

Végül Pesztenlehrer ezredes kitüntető jelvényt adott át Molnár Sándor őrnagy, helyi parancsnoknak, a tűzoltóságon végzett tízéves munkájáért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkával töltötték az ünnepet

Jobbára békésen telt a szenteste a Rábaközben. A kórházi ápolóknak azonban volt mit tenni az ünnepen is, az idén először ügyeletet tartó jelzőrendszeres házi segítségnyújtó szolgálat munkatársait viszont nem riasztották. Tovább olvasom