Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Ünnepi búcsú, szomorú hétköznapok

A hét végi rábakecöli búcsú alkalmából adták át a község felújított plébániáját. A 70 éves épület teljes felújításának költsége közel 3 millió 600 ezer forint volt. Rossz hír ugyanakkor, hogy elbocsátották a kecöli cipőüzem munkásait.
Plébániaavató: Varga Balázs atya áldotta meg az épületet.
Az elmúlt hét végén Tóth Miklós rábakecöli plébános meghívására Varga Balázs atya celebrálta a búcsúi misét, majd Tuba Pál polgármester és Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő vezetésével a helyiek megtekinthették a felújított plébánia épületét.

Tuba Pál avatóbeszédében elmondta: a felújítás gondolata már 2000-ben felmerült. A munkálatok tavaly kezdődtek és idén augusztus végén lezajlott az épület műszaki átadása. A felújítás költségeit az önkormányzat 700 ezer, az egyházközség 1 millió 362 ezer forinttal támogatta, sőt, a helybeli vállalkozók és lakosok is segítettek adományaikkal. A Széchenyi-tervből pályázat útján is nyertek másfél millió forintot. A hetvenéves épület teljes felújításának költsége közel 3 millió 600 ezer forint volt. Ivanics Ferenc köszöntője után Varga Balázs atya megáldotta a plébánia épületét.

Nem rendezték az elmaradt bérleti díjat

Korábban már foglalkoztunk a rábakecöli cipőüzem gondjaival. Akkor olyan nyilatkozatok hangzottak el mind a tulajdonosok, mind az önkormányzat részéről, hogy a felmerült problémákat rendezve a munka tovább folyik az Urano Kft. üzemében. Most Tuba Pál elmondta: a cég napjainkig sem rendezte elmaradt bérleti díjának kifizetését. Ám ez lenne a kisebb probléma.

Néhány napja ugyanis az Urano Kft. felmondott a dolgozóinak, akik a törvény által előírt végkielégítéseket megkapták. A polgármester elmondta: értesülései szerint a cég azonban tovább működik, de hogy milyen formában, arról pillanatnyilag nincs információja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épülő ravatalozók, szépülő sírkertek

Kerítést cserélnek, parkosítanak, ravatalozót újítanak fel és építenek a rábaközi temetőkben. A… Tovább olvasom