Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Ünnepeltek és emlékeztek az árpási tűzoltók

Csapatzászlóval gazdagodott az alapításának 110. évfordulóját ünneplő árpási önkéntes tűzoltó-egyesület. A jubileumon részt vettek az idősebb önkéntesek is, no és megszólalt a korabeli riasztókürt is.
Ajándék: A jeles évfordulóra csapatzászlót kaptak az árpási önkéntesek.
Egyesületük 110 éves jubileumát ünnepelték az árpási önkéntes tűzoltók. A rendezvényre a tagok meghívták idős elődeiket is, akik szívesen elevenítették fel a korabeli emlékeket.

A fiatalok érdeklődéssel és tisztelettel hallgatták például a nyolcvan felé ballagó Csizmazia József és a „hetvenkedő" Bognár Gyula történeteit az egykori „vizes vödrös", kapacsos (tűzoltó horgas bot) emlékekről.

Gyula bácsi a régi időkre emlékeztetve megszólaltatta öreg kürtjét is, amelynek hangja évtizedekkel ezelőtt riasztotta tűzhöz az önkénteseket.
A jeles évfordulóra az árpási önkormányzat a megyei önkormányzat pályázati támogatásával csapatzászlót készíttetett az önkéntes tűzoltó-egyesület számára. Ezt Hullámos László alezredes a győri tűzoltó-parancsnokság képviseletében adta át Malkovics Árpád helyi parancsnoknak, a hivatásos állomány ajándékserlegével együtt. Az ünnepség után a falu elöljárósága látta vendégül a tűzoltókat. Itt Feller Sándor polgármester azt kívánta: a szomj, illetve az esetleges gyomorégés oltásán kívül sohase legyen más feladatuk az árpási tűzoltóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanószerkezetek az erdők alján

Közel ezerötszáz második világháborús robbanószerkezetet semmisítettek meg szerdán délután a… Tovább olvasom