Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Ünnepeltek a máltaisok Szanyban

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szanyi csoportja megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte. A jeles alkalomból ünnepi szentmisén vettek részt a helyiek.

A szanyi máltaisok jubileumi szentmiséjét Kozma Imre atya, a szeretetszolgálat országos vezetője celebrálta. A csoportot tíz évvel ezelőtt Kapui Jenő kanonok, akkori szanyi plébános hozta létre és három évig volt lelki vezetője.

A szanyi máltaisok Kozma Imre és Tóth Imre atyákkal.
A szanyi máltaisok Kozma Imre és Tóth Imre atyákkal.

Tóth Imre plébános köszöntötte a híveket és a jubiláló csoport tagjait, akiknek immár hetedik éve a lelki vezetője. Kozma Imre szentbeszédében hangsúlyozta, egy nemzet tartását nem az anyagiakban való bővelkedés, hanem az erkölcsös élet adja meg. Az erkölcsös élet alapja pedig Jézus tanítása. Méltatta a csoport munkáját, ahogy önmagukról lemondva a rászorultakat segítik. A szentmise keretében Németh Gergely polgármester, Tóth Tibor, a szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola igazgatója, Varga Pál, az egyházközség világi elnöke, Magyar Zoltánné, a szanyi Szent Imre Dalárda karnagya, Katóné Török Beáta, a szanyi gyermekjóléti szolgálat vezetője és Mészáros Józsefné, a helyi televízió munkatársa köszöntötte a máltai szeretetszolgálat tagjait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a játszótér Kapuváron

A Kis-Rába Menti Egészséges Nemzedékért Alapítvány mintegy félmilliós támogatásával újult meg a… Tovább olvasom