Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Ünnep Sopronnémetiben

Ünnepeltek a sopronnémetiek: a falu idős lakóit köszöntötték. majd a fiataloknak szereztek örömet.
Lakásavató: Áder János átvágja a nemzetiszínű szalagot a tegnap átadott új lakások bejárata előtt az új lakók társaságában.
Sopronnémeti önkormányzata az elmúlt esztendőben pályázott a Belügyminisztériumhoz szociális bérlakások kialakítására. Ugyancsak tavaly mintegy karácsonyi ajándékként érkezett a hír, hogy a pályázat sikeres, és az önkormányzat 21,5 millió forint támogatáshoz jut.

Bezárt intézmények

A település vezetői szinte azonnal hozzáláttak az építkezés előkészítéséhez és idén júniusban átadták a teret a kivitelezőnek. A munkaterület pedig nem más volt, mint az egykori iskola és óvoda épülete, hisz a gyereklétszám drasztikus csökkenése miatt az említett intézményeket megszüntették. A történetnek ez a szomorú része...

Ifjú házasoknak

Ugyanakkor nem véletlen, hogy a szóban forgó épületben bérlakások kialakítását határozták el, miként az sem, hogy az új otthonokat – bízva az eddiginél gyakoribb gyermekáldásban – fiatal házasoknak szánták. Mostanra befejeződött az építkezés, és elkészült a négy új bérlakás, amelyek negyvenöt és hatvan négyzetméteresek, másfél, illetve kétszobásak, különbejárattal, egyedi víz, villany, gázmérőkkel felszerelve. Ami a gyermekek szempontjából egyáltalán nem mellékes, tágas, zárt udvarral.

„ Nekünk is jó lett volna"

Az ünnepélyes lakásátadáson a nemzetiszínű szalagot – Bognár Sándor polgármester köszöntője után, az idősek napi összejövetel résztvevőinek jelenlétében – Áder János országgyűlési képviselő vágta át. Rövid beszédében reményét fejezte ki, hogy a fészekrakó fiatalok megtalálják a számításukat a településen, a megyében és az országban is. Ezt követően Selmeczi Géza evangélikus lelkész megáldotta a házat.
A továbbiakban az egybegyűltek megtekintették a lakásokat, amelyek kétségkívül elnyerték a tetszésüket. Az egyik idős asszony meg is jegyezte: „Nekünk is jó lett volna ilyen lakás, amikor fiatalok voltunk." Akadt olyan korosodó helybeli is, aki így sóhajtott: „Mi lett az iskolánkból..."

Természetesen a majdani lakók is képviseltették magukat az átadáson. Jendrics Norbert – aki feleségével és kisgyermekével érkezett – érdeklődésünkre elmondta; nagyon boldogok, hogy beköltözhetnek új otthonukba. Hasonló „összeállításban" vett részt az ünnepségen Németh Krisztián családja is. A fiatal családfő szintén örömét fejezte ki a lakáshoz jutás miatt.
Bognár Sándor polgármestertől megtudtuk, hogy a négy bérlakás közül háromnak már van bérlője. A negyedik lakót több igénylő közül a következő ülésén jelöli ki a képviselő-testület.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félidőben értékeltek a képviselők

Útfelújítások, intézmények működtetése, munkahelyteremtés és turisztikai fejlesztések. Célok, amelyek a kapuvári képviselő-testület tagjainak munkáját meghatározzák. A Kisalföld a város önkormányzati képviselőit kérdezte eredményeikről, terveikről, s a városatyák beszéltek kudarcaikról is. Tovább olvasom