Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Uniós támogatásban bizakodnak

Fontos döntés született a Vilmos Park Kft. legutóbbi taggyűlésén. Úgy határoztak: részt vesznek az Európai Unió pályázatán. Ha a pályamunkákat július elsejéig benyújtják, az őszre elbírálják kérésüket.
A csornaiakat, de a környező települések lakóit is élénken foglalkoztatja, hogyan állnak a tervezett Vilmos Parki Egészségturisztikai Központ építésének előkészületei. Egyáltalán vannak-e új fejlemények, lehet-e számítani arra, hogy valóban megvalósul a nagyszabású elképzelés. A dolgok jelenlegi állásáról Papp József polgármestert kérdezte a Kisalföld.
– Az elmúlt napokban Zalaegerszegen tartottuk a Vilmos Park Kft. taggyűlését, és a befektető Hoffmann Rt.-vel áttekintettük a feladatokat – kezdte Papp József.

– A képviselő-testületünknek már volt egy olyan döntése, mely szerint a Vilmos parki fejlesztésekkel kapcsolatos EU-s pályázatokat a Vilmos Park Kft. keretein belül dolgozzuk ki, s ebben a befektető egyetértett velünk. Igazán jelentős volt a taggyűlésünk, hiszen az elmúlt két hónapban átmenetileg megtorpant az előkészítés. Most dönteni kellett: hisz tízmilliós nagyságrendű az a közműtervezési munka, amit most meg kell rendelni azért, hogy EU-s pályázatot lehessen beadni. Ezt az önkormányzati költségvetés nem teszi lehetővé. Nagy jelentőségű, hogy a befektető partner az ehhez szükséges önrészeket és költségeket vállalja. Így van forrás ezek megrendelésére. Ezzel szeretnénk az EU strukturális alapok regionális operatív programok keretében kiírt pályázaton részt venni.

Itt legkevesebb 250 millió, legfeljebb 1 milliárd forintot lehet nyerni térségközpontok kialakítására és felújítására.
Papp József elmondta: ebből a pénzből a Vilmos park teljes közművesítését végeznék el: utak, parkolók, ivóvíz-, szennyvíz- és gázvezetékek, kommunikációs közművek építését, valamint parkkialakítást, a tó bővítését és a termálkút fúrását. Ehhez tartozik még a Vilmos park közlekedési kapcsolatainak a kialakítása, a 85-ös főút leágazó csomópontjának megépítése, illetve a parkhoz vezető utak rendbetétele, így a Toldi utca teljes felújítása.

A pályázatot úgy akarják előkészíteni, hogy még július elseje előtt be tudják adni, annál is inkább, mivel erre taggyűlési határozat született. Ez a határidő azért fontos, mert a július elseje előtt beadott pályázatokról október 15-ig döntenek és az ezt követő hatvan napon belül sor kerül a szerződéskötésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyesek az öntésmajori platánok

A napokban visszavágták az öntésmajori platánfák ágait, mivel az utóbbi időben balesetveszélyesek… Tovább olvasom