Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Uniós pénzeket várnak a Répce mentiek

Osztrák kezdemé- nyezésre alakult meg a Répcementi Önkormányzatok Szövetsége.
Az osztrák tagok mellett megyénkből Kapuvár is jelezte csatlakozását a szervezethez.
Európai uniós támogatásban is bíznak azok az önkormányzatok, amelyek csatlakoztak a közelmúltban megalakult Répcementi Önkormányzatok Szövetségéhez. Az ausztriai, Unterrabnitz településbeli kezdeményezést hazánkban eddig Kapuvár, Bük, Csepreg és Répcelak találta szimpatikusnak.

– Határokon túlmutató szervezetről van szó, osztrák és magyar települések működnek együtt a szövetségben – mutatta be a Répce mentiek társulását Biró Péter kapuvári polgármester. – Először a nagyobbakat, a városokat szólítottuk meg, de természetesen a községek részvételére is számítunk. Megállapítottuk már a tagdíjat is, ami szinte csak jelképes: évente húszezer forint.

A kapuvári polgármester szerint először mindenképpen kulturális együttműködésről lehet szó, kapcsolódva például a már hagyományos Kapuvári Napok rendezvénysorozathoz is. A különböző programok megvalósításához számítanak uniós forrásokra, annál is inkább, mivel Brüsszel kiemelten támogatja a határon átnyúló projekteket.
– Bízunk benne, hogy a különböző programok keretében sikerül támogatást szereznünk.

Ez természetesen nemcsak a kulturális rendezvényekre vonatkozik, hanem az egyéb fejlesztésekre is – jegyezte meg Biró Péter. – Körvonalazódnak már az együttműködési lehetőségek, régi gondunk például a kerékpárutak építése vagy a turizmus fejlesztése, és azon vagyunk, hogy végre elkezdődjön valami a térségben. A kapuvári önkormányzat a képviselő-testülettel együtt mindenben szívesen részt vesz, csak legyen is eredménye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csipkekészítők találkoztak Csornán

Hagyományteremtő szándékkal a magyar csipkekészítők részvételével rendeztek konferenciát Csornán. Tovább olvasom