Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Uniós munkacsoport alakult

Európai uniós projekteket előkészítő munkacsoportot hozott létre a csornai önkormányzat. A testület kiemelt feladatai közé tartozik az idegenforgalommal, a közoktatással és az egészségüggyel kapcsolatos pályázatok előkészítése.
Pályázatfigyelők: A munkacsoport forrásokat szerezhet a csornai fejlesztésekhez.
Külön munkacsoport figyeli a jövőben Csornán az európai uniós pályázati kiírásokat. Erről döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Tevékenységükről negyedévenként tájékoztatják a képviselőket.
Hazánk európai uniós csatlakozása után számunkra is elérhetőek lesznek az EU kínálta lehetőségek. Az integrációt megelőzően nemcsak országos, hanem regionális, kistérségi és települési szinten is fel kell készülni a várható támogatások fogadására. A csornai önkormányzat ennek szellemében hozta létre munkacsoportját, amelynek működését a képviselő-testület tagjai és különböző területeken dolgozó szakemberek segítik. Legfontosabb feladatuk az lesz, hogy figyelemmel kísérjék a pályázati kiírásokat és azokra reagáljanak, így szerezve forrásokat a város fejlesztéséhez.
Mivel az Európai Unióban az egyik kiemelten támogatott terület a turizmus és Csorna nagyszabású egészségturisztikai programmal rendelkezik, legfontosabb feladata a munkacsoportnak, hogy ennek megvalósításához támogatást szerezzen. Az önkormányzat nemrégiben közoktatás-fejlesztési programot is elfogadott, amelyhez szintén lehet uniós forrásokat találni, csakúgy, mint az egészségügyi ellátás fejlesztéséhez.
A munkacsoporttól elvárják a pályázati kiírások követését, kidolgozását, ezek városi és kistérségi szintű koordinálását. Tevékenységük eredményeként olyan fejlesztések, források hozhatók a városba, amelyek nemcsak a település és a kiemelt területek, hanem a térség fejlődését is biztosíthatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszöntője után érte a halál

Még köszöntötte egykorvolt osztálytársait, majd a szeretet virágcsokrát is átadta osztályfőnöküknek.… Tovább olvasom