Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Ültetvény a szekrényben

Kapuvár - A kapuvári nyomozók vadkenderültetvényre bukkantak egy családi házban. Varga Krisztián százados, bűnügyi osztályvezető a kisalfold.hu-nak elmondta: a házkutatás során egy szekrényben teljesen felszerelt, tizenhat tős vadkendertelepet találtak, fűtőventilátorral, világítással ellátva, alufóliával kibélelve.
Az előállító, 26 éves kapuvári fiatalemberrel szemben eljárást indítottak.

A napokban egy közlekedési ellenőrzés során is előállítottak két fiatalembert kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt. A csornai rendőrök a vizsgált autó utasainál kábítószergyanús anyagot, illetve a későbbi házkutatás során még egy lőfegyvernek látszó tárgyat is találtak.
Fotó: Turbók Attila

Olvasóink írták

 • 17. Joe11 2008. március 19. 19:20
  „Kedves Feldmár!

  Méltatlan hozzászólásod a a neved nagyhírű elődeihez, de ezt csökkent IQ szintednek tudom be /vallással kapcsolatos kirohanásaidra gondolok.../ Sajnállak, hogy ennyire ostoba vagy!
  Agyébként több dologgal is egyetértek amit ezenkívül írtál.

  üdv: J”
 • 16. Feldmár 2008. március 18. 21:43
  „Lidi: Tőled kellene megvédeni a gyermekeinket. Az ilyen konzervatív képmutató rózsafűzérmorzsoló szülők miatt lesz drogos valaki. Egyetértek azzal, hogy a terjesztést meg kell akadályozni, és gyermekek közelébe nemhogy drog, alkohol, cigaretta, koffein (kóla, kávé) és egyházi személyek sem kerülhetnének. Persze ezért nem vered a nyálad, mert vagy te, vagy legalább egy rokonod vagy ismerősöd masszív alkoholista vagy dohányos. Ha a szánalmas keresztény kultúra nem azt nevelné a gyermekeinkbe és belénk, hogy a bűnöket néhány imával el lehet simítani, és ehhez nem asszisztálnánk mi szülők, sokkal megfontoltabbak lennének az emberek, és nem a tiltás végett, hanem a józan ész végett nem pusztítanák önmagukat.

  A gyermekbe azt kell nevelni, hogy ő is fontos, és ezért szükséges az egészségének megőrzésére törekednie.

  Nem tudod hogy most mi a baj a rendőrökkel? Semmi. Nem velük van a baj, hanem a törvényekkel. Legalizálni kellene a francba, aztán jól megadóztatni. És akkor a rendőrök is foglalkozhatnának a valós problémával: a fekete/szürke gazdasággal és az állandó mutyizással. Csak tudod miért nem foglalkoznak vele? Mert ők is benne vannak. Nyakig.
  Most fogtak drogot, ami nagyon helyes, de nemhogy pénzt hoztak az államnak, ergo mondjuk az egészségügynek, hanem pénzt basztak el, nem is keveset.

  Szeretet, tudás, oktatás, fejlődés, és vallásmentesség.
  Üdv a jövőben.”
 • 15. Lidi 2008. március 17. 03:54
  „Nem tudom hogy most mi a baj a rendőrökkel?!Most ők a rosszak mert a gyerekeink nem kapnak belőle?Inkább örülni kéne neki hogy elfogták,elkapták őket.A rendőrőknek ajánlani tudnék egy két soproni iskolát,ahol teli vannak a fiatalok drogokkal és az iskolában osztogatják.Én azt kérem mindenkitől figyeljünk a gyerekeinkre.Hiszen csak mi védhetjük meg őket ezektől,ettől a mocsoktól!”
 • 14. matriné 2008. március 13. 16:24
  „Konyhakésnek való tárgyat nem találtak, csak úgy véletlenűl? Szerintemsokat akar a szarka, de..... az!”
 • 13. THC 2008. március 13. 15:00
  „sz.k.e.! Megnéznélek amikor szórakozol! Gondolom a társaságodban van olyan,aki iszik és dohányzik is,talán még Te is.Vagyis önként mérgezed,mérgezik saját magukat....igaz,hogy ezekeknek a drogokanak(hisz nevezhetjük így az alkoholt és a cigarettát is )a használatát nem tiltja a törvény(sajnos)Pedig nincs udorítóbb egy részegen hőbörgő, a földön önkívületlenül fetrengő
  nyálcsorgató,agressziv embernél!
  Róluk mi a véleményed? És azokról,akik 30- 40 évesen meghalnak tüdő,vagy májrákban? Esetleg hallottál már olyant,hogy valaki egy füves cigi hatása alatt betört,verekedett,bántalmazta a családját,netán menekülni kellett előle,vagy kukákat döntött fel,parkoló autókat rongált?Viszont az alkoholtól felbátorodott fiatalok szeretnek hasonlóan hősködni.... Ne hidd,hogy én mellette vagyok a könnyű drognak(a marihuanás cigaretta annak minősül), de attól nem hülyülnek meg a fiatalok annyira mint a piától ez 100 %. . .....ja... és az alkoholt is utálom,még a szagát sem bírom! No és azt tudod,hogy a kórházakban narkotikumot alkalmaznak altatáshoz ,műtétek közben? És azt ,hogy a rákos betegek nagy fájdalmait morfiummal enyhítik? Olvasgatod néha az erős antibiotikumok,nyugtatók,kedély javítók és fájdalomcsillapítók összetételét és mellékhatásait. Mind-mind méreg!!!!!? Ezeket a mérgeket és egészségkárosító anyagokat orvosi utasításra és javaslatra kapják a betegek. Ja....,hogy így lehet?
  A fotóhoz még annyit! Így néz ki egy ültetvény? :)”
 • 12. B.I. 2008. március 13. 08:42
  „Aquila! Egyet értek veled! Igazad van!

  Gratulálok a nyomozóinknak! :)”
 • 11. aquila 2008. március 13. 08:10
  „Ez ám a hozzáállás...no comment.”
 • 10. Csodabimbó 2008. március 13. 02:00
  „Ezek az akciók csak a pénzt viszik, mintha fontosabb dologra nem kellene. Ezekben a növényekben még hatóanyag sincsen, kap az illető egy elterelést. Az adófizetők pénzéből meg elherdáltak több százezret derék rendőreink (telefon lehallgatás, toxikológiai vizsgálat). Ez egy ördögi kör, most verik fel a fű árát az okosok, megéri majd a bűnözőknek is ebbe fektetni. Aki szív az meg úgyis meg fogja venni, akinek nincsen rá pénze az majd termeszt és ott vagyunk ahol a part szakad, arra eszmélünk 2009-ben, hogy ismét 20%-al gyarapodott a füvesek népes tábora. Észre kellene venni, hogy a fiatalok nem hülyék és a mai világban minden beszerezhető. Nem tudnak célt mutatni a felnövekvő generációnak, ezért majd találnak maguknak izgalmasat, kifizetödőt.
  Az egyetlen megoldás a legalizálás, onnantól kezdve nem lesz érdekes, mert nem tudnak vele már a fiatalok lázadni, az országot meg finoman fogalmazva is kihúzná a szarból.
  Sopronban annyian füveznek, hogy egy jelöltet bejuttathatnának önkormányzati képviselőnek a Jerevánon. Ezen rétegek szavazatai majd valakinek kelleni fognak.”
 • 9. Krisztina 2008. március 12. 23:23
  „Én nem "élek" vele, de mi az, hogy mocsokkal? Akkor már mocsok a cigaretta is és az alkohol is.”
 • 8. sz.k.e 2008. március 12. 23:18
  „Remélem a többi embert is megtalálják Sopron és környékén...
  Sok szekrény tele van ezzel a mocsokkal...”
 • 7. aquila 2008. március 12. 20:31
  „Igen, kedves o.viktor, valószínűleg ügyes nyomozómunkával.

  Gratulálok a nyomozóinknak. :)”
 • 6. o.viktor 2008. március 12. 19:11
  „s vajon a kapuvári nyomozók hogy jöttek rá, hogy egy magánlakás szekrényében van néhány szál a növényből, micsoda nyomozómunka lehetett”
 • 5. SprinterTom 2008. március 12. 18:03
  „Janos!
  Egyszeru jogi kifejezéseket próbálnak gyártani a rendőrök!
  Másképp:
  adj rubik kockát egy ökörnek...”
 • 4. Hurka Janos 2008. március 12. 16:24
  „kábítószergyanús anyag ????? Lőfegyvernek látszó tárgy ???

  What a fuck is wrong with this bastards??”
 • 3. Hmmm.. 2008. március 12. 16:07
  „A vadkender:
  Sem a valódi vadkenderben, sem pedig az elvadult kenderben nincs számottevő mennyiségű tetrahidro-kannabinol (THC), amely a hasisnak, illetve a marihuánának a hatóanyaga. Az ország egyetlen kultúrkender nemesítőjeként számtalanszor javasoltam a médiának és a rendőrségnek, hogy hagyjanak fel a vadkender kifejezés használatával, mert az megtévesztő. A kannabinol hatóanyagot tartalmazó kenderalakokat marihuána- vagy hasiskendernek célszerű nevezni, a kettő között csak a készítmény, illetőleg a szárítmány THC-tartalmában van különbség.

  A New Scientist egész számot szentelt a kendernek, és bármennyire ellenkezik is a várakozással, az írásnak igaz az a megállapítása, amely szerint a THC mint drog hatóanyag sokkal kevésbé veszélyes, mint bármely ismert kábítószernek a hatóanyaga. (Az alkoholról és a dohányról mint államilag és társadalmilag elfogadott kábítószerekről most nem beszélünk.) Az orvosi szakirodalom még soha egyetlen olyan esetet sem írt le, hogy valaki meghalt volna a THC túladagolása miatt.Néhány éve nagy vita kerekedett Konrád Györgynek a marihuána legalizálására tett indítványa körül. Nem akarnék ebben utólag állást foglalni, de megjegyzem, hogy vajmi kevés szó esik a hasiskendernek a gyógyászati értékéről, holott annak mind adjuvánsként, mind pedig közvetlen terapeutikumként igen nagy a jelentősége. Adjuvánsként rendkívül fontos szerepe lehetne a rák gyógyításában. A kemoterápiában részesített betegek egy részének ugyanis állandó jellegű, csillapíthatatlan hányingere van, s ezt a THC radikálisan megszünteti. Ugyancsak fontos szer a glaukómás betegek szemnyomásának gyors megszüntetésére. Az USA-ban időközben előállították a szintetikus THC-t, és Marinol néven hozzák forgalomba, szigorúan receptre, rákos betegek számára. Terapeutikumként nagy és igazoltan gyógyító hatása van mint asztma és epilepszia elleni szernek, továbbá mint nyugtatónak.

  Dr. Bócsa István
  akadémikus, kutatóprofesszor”
 • 2. KLMD 2008. március 12. 15:10
  „"lőfegyvernek látszó tárgy"..nyugati országokban nem szivatnak igy egy engedély megszerzésére, Mo. még EU-jogszabályt (ratifikált) is sért!
  Ne a fegyver tartását büntessétek, hanem ha valaki rosszat tesz vele!

  A drog árusitását elitélem!, fogyasztását leszarom.”
 • 1. Kapuvári 2008. március 12. 13:10
  „A neoliberális csalók meg ezt akarják legalizálni!füves,..... szdsz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ápolási otthon: a szolgáltató kevesli a gondozottak számát

Kapuvár - A kapuvári ápolási otthont működtető vállalkozás szerint a bezárás oka az, hogy egyre… Tovább olvasom