Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Ülésezett a társulási tanács

Csorna - Többek között a települések és oktatási intézményeik esélyegyenlőségi programjának elkészítéséről határoztak a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának ülésén. A társulás vállalta, hogy a programot a tagtelepülések részére elkészítteti és állja annak költségeit.
Ülést tartott a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa. A tanácskozáson történtekről Menyhártné Pölöskei Eleonóra, a kistérségi társulás munkaszervezetének vezetője tájékoztatott.

Elsőként a Csornai Kistérségi Társulás idei első féléves működéséről szóló beszámolót fogadták el egyhangúlag az ülésen. Határoztak a települések és oktatási intézményeik esélyegyenlőségi programjának elkészítéséről. A társulás vállalta, hogy a programot a tagtelepülések részére elkészítteti és állja annak költségeit. Ugyancsak határozat született a munkaszervezet által használt irodák bérleti díjáról, amit – 10 ezer forintot négyzetméterenként évente – 2009. május elsejétől kell fizetni.

Határozatot fogadtak el a társulási megállapodás módosításáról. Erre azért volt szükség, mert mostanra a megállapodást mindegyik önkormányzat elfogadta és azt a társulási tanács is jóváhagyta.
Módosították a munkaszervezet szervezeti és működési szabályzatát, mivel az elmúlt időszakban szervezeti változások történtek. Felvettek egy belső ellenőrt a megnövekedett feladatok ellátására.

Az év közben távozott két vidékfejlesztési menedzser helyett egy munkatársat vettek fel a posztra és egy adminisztrátor is munkába állt. Szerződést kötnek a megyei önkormányzattal, így az csornai Arany János-iskola is részt vesz a logopédiai ellátásban. A társulás indul az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium pályázatán, amit az idősebbek sportos életmódprogramjának megvalósítására történő együttműködésre írtak ki. A pályázat célja az ötven éven felüliek egészségi állapotának javítása. A támogatás összege programonként 200 ezer, az önrész 50 ezer forint. Az igényfelmérések alapján a kistérségi társulás négy programra adja be pályázatát. Ezek: Kóny–Győrsövényház–Bágyogszovát–Markotabödöge, Szil–Sopronnémeti–Zsebeháza, Csorna–Farád–Rábatamási, Szany–Rábaszentandrás–Rábacsanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem habzik a Rába, sikeres a szövetség

Rába mente - Megszűnt a Rába folyó habzása – állítja a Rába Szövetség elnöke. Szerinte ez… Tovább olvasom