Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Újratermelődő hulladékhegyek – illegális szemétlerakók

Az illegális szemétlerakók felszámolása az önkormányzatok számára szinte lehetetlen feladat. Hiába az évenkénti rendszeres lomtalanítás, egy-egy hulladéktároló megszüntetése, a kupacok „újratermelődnek". Csorna külterületén is.
Régi, kedvelt helyük a szemetelőknek a 86-os főút közelében a maglócai bekötőút melletti terület. Mindkét oldalon gyarapodik a hulladék, a használhatatlan bútorok, rossz autógumik, babakocsik, „kibelezett" televíziókészülékek, monitorok, még állati tetem is. Ugyancsak rengeteg szemét gyűlt össze az évek alatt az úgynevezett téglagyári gödrök mentén. Hiába dózerolják el időről időre, „újratermelődik" a hulladék.

Gyopáros Alpár, Csorna alpolgármestere is egyetért abban, hogy a helyzet tarthatatlan. Mint mondta, az önkormányzat mindent megtesz, hogy legalább csökkentse a mennyiséget.
A tiltó tábla oszlopát pedig ellopták, jobb híján a villanyoszlopra erősítették. Ám teljesen feleslegesen van ott, hiszen a célirányosan érkezőket nem riasztja el. A Tátra utca folytatásában, már a határban is hegyeket képez a szemét. Ott is van minden, ami csak elképzelhető. Még építési törmelék is.

– Nemrégen vettünk részt egy bejáráson és elképesztő állapotokkal szembesültünk – jegyezte meg az alpolgármester. – Olyan eldugott helyeken is halomban áll a szemét, ahol az ember nem is gondolná. Egyébként a bejáráson valószínűleg mi is megakadályoztunk egy szemétlerakást. Egy jármű vezetője ugyanis, miután meglátott bennünket, gyorsan elkanyarodott.

Gyopáros Alpár hozzátette: arra még nem készültek számítások, mennyibe kerülne a sok hulladék elszállítása. Az viszont biztos, hogy önerőből erre nem képes a város.
– Széles körű lakossági összefogásra számítunk, és várjuk a helyiek bejelentéseit. Keressük a pályázati lehetőségeket, hogy pénzt tudjunk teremteni a feladathoz. A közterület-felügyelők még szigorúbban ellenőrzik az érintett területeket és a büntetést is szigorítjuk az elkövetőkkel szemben – tette hozzá a csornai alpolgármester.

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fémmegmunkáló és széltorony épül

Vélhetően jó hír a csornaiaknak, hogy belátható időn belül új munkahelyek létesülnek a városban,… Tovább olvasom